Hoppa till sidans innehåll

Bloggar


Publikrekord i "Bandyhuset"

När IFK Kungälv kommer på besök till Jennylund gäller inte den vanliga logiken. Gästerna från fel sida älven må vara hur suveräna serieledare som helst, och må omgärdas av rykten om lysande spel. När det är derby på Ale-Surtes hemmaplan är det känsla, hjärta och kämpaglöd som gäller.

På de senaste 10 åren har IFK Kungälv vunnit en enda gång när de gästat oss. Och mer eller mindre varje säsong har de slutat före oss i tabellen.

Det första annandagsderbyt i Bandyhuset avvek inte från det kända mönstret. I första halvlek dominerade IFK och gick till pausvila med 4-2 ledning. Men i korvkön i halvtid kände vi på oss att avslutande 45 minuter skulle ha ett annat ansikte. Och mycket riktigt, Ale-Surte gick ikapp till 4-4, radade upp mängder med heta chanser, hade skott i ribban och tvingade gästernas målis visa hög klass. Serieledarna var i brygga!

Matchen var rik på utvisningar. Kungälv åkte på två röda kort under den tuffa andra halvleken. Men det var inte fult och elakt, bara tufft och fyllt med glöd. Surte gjorde ett mål på straff, och båda lagen missade varsin sådan.

Så kunde Kungälv ta ledningen igen och göra 4-5. Men hemmalaget lät sig inte nedslås, utan tryckte på mer och mer. På övertid petar en

 Kungälvsspelare ett frislag i eget straffområde till en Surteforward. Men han blir så överraskad av den praktbjudningen att bollen slås rakt på målvakten!

Så var den dagen förstörd.

Eller var den det? 1 986 åskådare hade tagit plats i det alltmer färdigställda Bandyhuset. Feststämning! Rejäl omsättning i korvkioskerna och ett allmänt väl genomfört arrangemang. En seger hade förvisso varit underbar, men att kunna bjuda på denna fest i vårt bandyhus smäller nästan lika högt. 

Pressläktaren var mer tättbefolkad än brukligt, det ryktades om att TV4-sporten var på plats, och spelet från båda lag var riktigt, riktigt bra!

Kungälv har ambitioner om avancemang till elitserien redan denna säsong. Och vem vet, kanske lyckas de. Och eftersom vi vet att när allt klaffar är vi trätobröderna från grannkommunen i hasorna; så vi får väl se till att gå upp vi också! Att Bandyhuset håller elitserieklass vet vi nu!

Efter det Allsvenska derbyt tog Karebys damer emot Västerstrand - Bandyhuset är ju redan spelplats för matcher i högsta serien!

 

/Gunnar Glaving, Ale-Surte BK
Publicerad 2007-12-26 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:31
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg