#nouse{ color:red; } Svenska Cupen P20: Edsbyn försvarade titeln - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen P20: Edsbyn försvarade titeln

22 OKT 2017 20:39
Som vanligt var det osannolikt jämnt i Svenska Cupen P20 som i helgen avgjordes i Vetlanda.
  • Skapad: 22 OKT 2017 20:39

I gruppspelet blev det målskillnadsaffär i båda grupperna, då tre lag slutade på 4 poäng. Västerås SK var bara ett mål från att slå ut slutsegrarna Edsbyn redan i gruppspelet, vinst 5-1, ett mål till och VSK hade snott semifinalplatsen.

I andra gruppen chockstartade Nässjö och besegrade ärkerivalen Vetlanda med 4-2 i första matchen. Visserligen förlorade man sista gruppmatchen mot Villa Lidköping, men då man gjorde 5 mål framåt räckte det för semifinal.

Båda semifinalerna blev hyperjämna matcher och båda grupptvåorna gick vidare på gruppettornas bekostnad. Nässjö slog ut Sandviken i en match som blev rätt stökig i slutet, och Edsbyn avgjorde i slutminuterna mot Vetlanda genom Ted Hedell. 

– Det blev en härlig finaldag med mycket bra bandy, tycker bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson som såg flera av söndagsmatcherna innan han överlämnade medaljer och vinnarpokal till segrarna Edsbyn.
– Först två välspelade semifinaler som följdes av två helt jämna placeringsmatcher som kunde slutat hur som helst. I bronsmatchen startade hemmalaget Vetlanda med en stark första halvlek och ointagbar ledning, men SAIK kom tillbaka och vann faktiskt andra halvlek.

Finalen Nässjö-Edsbyn blev lika jämn den och nästan en repris på semifinalen som också slutade 3-2 till Edsbyn. Skillnaden var att avgörandet kom med nästan 10 minuter kvar och att målskytten denna gång hette Matteus Liw. 

– Överraskningslaget Nässjö utjämnade två gånger sedan Edsbyn tagit ledningen med både 1–0 och 2–1. Det kändes som att tyngd och kraft till slut tog ut sin rätt när Edsbyn gjorde 3–2 strax före slutet, säger förbundsordföranden avslutningsvis. 

 
FINAL, SVENSKA CUPEN P20 I VETLANDA

Nässjö-Edsbyn 2-3 (0-1)
Mål NIF: Linus Jönsson, Viktor Hulthammar.
Mål EIF: Filip Wikblad, Ted Hedell, Matteus Liw.

Publik: 156

TILL CUPHEMSIDAN >>  

Skribent: Magnus Alm/Erik Jonsson

LIVERAPPORTERING

ARRANGÖR

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg