Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jenisej/Romus Ramström

Misja Pasjkin: ”Blågula spelare, famnen är öppen”

30 AUG 2019 11:41
Min födelsestad Krasnojarsk och bandyklubben Jenisej har ambitionen att vara bra värdar när Sveriges A-landslag kommer hit 2-6 september.
  • Skapad: 30 AUG 2019 11:41

Lika pampigt och glamourfyllt som det var när två svenska landslag var här och deltog i Universiaden förra säsongen blir det självklart inte.

Vi kommer att möta varandra både den tredje, fjärde och femte september.

Håll i er för att vi kommer att k ö r a. Skulle jag börja att predika att spela hem skulle jag nog få något i ryggslutet…Kulturen i denna klubb är starkt förankrat med hög skridskoåkning och mycket passningar. (På fem dagar denna vecka har vi åtta ispass och vid varje träning har vi istillgång på 2,45 minuter…)

Eftersom Micke Carlsson, förbundskaptenen i Sverige också gillar den typen av spel kan det bli propagandabandy. Torsdagens match sänds i vår största sportkanal, TK Enisey, där sänds också Premier Leaugematcherna.

Vi har flera tv-kanaler - Alexander Uss, vår guvernör har en av dem-och det är bandy nästan varje dag, samt i radion dessutom.

I den nybyggda stadion kommer det att vara hög stämning när trion Sergej Lomanov, Chrille Edlund och Almaz Mirgazov går till anfall. Vilket lag kan matcha denna trio? På träningen spelar vi ”tvåmål” med fulla lag. På träningen häromdan snurrade Mirgazov upp ett helt försvar inklusive en defensiv mittfältare. Med sina rörelseförändringar påminner han om en viss Lionel Messi.

Det unika med ”de tre musketörerna”, Lomanov, Edlund och Mirgazov är också att de kan skjuta från såväl vänster som höger. Detta medför att de kan gå åt vilket håll som just i den situationen är mest passande. Det gör dom tre unika och de spelar i samma lag. Rakt framifrån är det nog Chrille Edlund som skjuter bäst med sin knackskott.

Vår bandyakademi var nästan bäst i alla åldersklasser förra säsongen.

Vi kommer att spela med reklam för ICA Supermarket Borgholm och jag hoppas att Richard Teern kommer över och granskar exponeringen på ort och ställe.

Innan jag avslutar detta välkomstbrev vill jag bara nämna:

Att hur gärna jag än vill kan jag inte hjälpa er att klara dygnsomställningen på fem timmar. På mina fem resor den senaste tiden har jag varje gång problem när resan går österut, ej den andra vägen.

Resan på Jenisejfloden på onsdag, med en speciell båt. I sommartid är det vackert över allt men detta blir något extra, jag lovar.

Avslutningsvis:

Samarbetet med Sverige utvecklas med en kommande ungdomlig Internationell sommarcamp. Bollen ligger för närvarande hos Per-Anders Gustafsson för vidare ställningstagande.

Vi är jätteglada över att World Cup i Sandviken förändras så att vi kan deltaga.

Jag är stolt över att än en gång betona hur välkomna ni är till min födelsestad.

Det blir bandypropaganda av främsta klass!

Bandyhälsningar från Misja Pasjkin, tränare i Jenisej

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg