Hoppa till sidans innehåll

Katrineholm Bandy spelar mot kvinnovåld

18 FEB 2021 15:35
Lördag 20 februari spelas det allsvenska mötet mellan Katrineholm Bandy och Falu BS till förmån för den lokala kvinno- och tjejjouren Miranda och deras arbete mot sexualiserat våld.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2021 15:35

Katrineholm vill inte bara vara en välmående bandyförening, utan även att vara en stark aktör i samhället och arrangerade en liknande match ifjol till förmån för UN Womens arbete mot våld mot kvinnor.

Den senaste veckan har föreningens A-trupp bland annat engagerat sig genom reklamfilmer i sociala medier där starka vittnesmål från drabbade kvinnor lästs upp tillsammans med fakta om sexualiserat våld och Mirandas arbete.

Matchen på lördag kommer att spelas i specialframtagna matchtröjor som efteråt kommer att auktioneras ut och hela den intäkten kommer att doneras till Miranda. Dessutom kommer föreningen att driva en digital insamlingskampanj i anslutning till matchen samt även donera samtliga pay-per-viewintäkter som vi själva får från tv-tittandet på matchen.

– Det här är, som bekant, en väldigt utmanande säsong för oss, men det fanns aldrig några tveksamheter från vår sida när vi började prata om att fortsätta arrangera den här typen av matcher. Det här är viktigt på riktigt och att vi nu förhoppningsvis kan göra bra saker för en så viktig lokal organisation som Miranda ska bli jätteroligt, säger Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig i Katrineholm Bandy.

– Det är klart att det här kommer bli en ny typ av utmaning för oss i och med att matchen spelas utan publik i arenan, men vi är övertygade om att vi, tillsammans med våra medlemmar, supportrar och följare, kan göra bra saker även digitalt. Det alla våra tidigare digitala kampanjer under säsongen har bevisat är att vi har ett otroligt stöd ute i stugorna och jag är övertygad om att gemene man även kommer att ställas sig bakom detta.

Emelie Trolin, verksamhetsansvarig för Kvinno- och Tjejjouren Miranda, blev väldigt glad när Katrineholm Bandy hörde av sig för att presentera planerna kring matchen.

– Varje vecka möter vår förening kvinnor och tjejer med erfarenheter av sexualiserat våld, där förövaren i princip alltid är en man. Våldet är allvarligt och det drabbar våra nära och kära. Samtidigt är det våra vänner och kollegor som gör sig skyldiga till detta våld, säger hon.

– Vi är otroligt tacksamma över att Katrineholm Bandy, en idrottsförening med merparten män, vågar ta ställning mot mäns våld på detta tydliga sätt. Vi är övertygade om att de, genom att vara goda förebilder, kan inspirera andra, såväl föreningar som individer, att våga säga nej till destruktiva machonormer, sexism och våld. På sikt, kommer detta skapa ett tryggare Katrineholm för kvinnor och tjejer. 

TILL MER INFORMATION OM MATCHEN >>  

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg