Hoppa till sidans innehåll
Foto: Falu BS bandy

Joakim Björkman ny assisterande förbundskapten för P 19-landslaget

27 APR 2021 07:30
Nu är det klart att Joakim Björkman blir ny assisterande förbundskapten för P19-landslaget och kommer därmed ingå i ledarstaben runt förbundskapten Jesper Larsson.
  • Uppdaterad: 27 APR 2021 07:30

Joakim Björkman har en gedigen karriär bakom sig, både som spelare och ledare. Moderklubben är Frillesås BK där han spelade fram till 16 års ålder då han började bandygymnasiet i Edsbyn. Han spelade en säsong i Tillberga och har varit reservmålvakt i Villa Lidköping. Joakim Björkman bor numera i Rättvik i vars bandyklubb IFK Rättvik han även spelat, varit ungdomsledare och ledare för A-laget. Under en tid återvände han till moderklubben Frillesås BK som tränare för herrarnas elitserielag, för att sedan träna Falu BS fram till och med mars i år. Att bli assisterande förbundskapten är inget han har tänkt på men när frågan kom var det en självklarhet att tacka ja.

joakim-bjorkman_falubs.jpg

– Jag blev förvånad när jag fick frågan men det tog inte lång tid att bestämma mig. Jag är jätteglad och ser verkligen fram emot detta, säger Joakim Björkman. Det är så klart väldigt ärofyllt att få möjligheten att representera ett landslag tillsammans med Jesper Larsson och övriga ledarstaben.

Joakim Björkman beskriver sig som en energifylld person som kommer att gå ”all in” på sitt nya uppdrag. Närmaste arbetsuppgift blir att träffa de andra i ledarstaben och staka ut vilken väg de ska gå och hur de vill jobba. Jesper Larsson, förbundskapten för P 19, välkomnar sin nya kollega.

– Jocke är en ung tränare som gjort ett bra jobb i både Frillesås och nu senast Falu BS, därför är det kul att få ge honom den här bekräftelsen, säger Jesper Larsson, förbundskapten för P 19. Jag känner inte Jocke själv, men har bara hört positivt om honom från spelare och andra tränare. Jag tror också att Jocke kommer passa bra in i vårt team med Mats Nordenfors som Team manager och Anders Nilsson på Material och slip, avslutar Jesper Larsson.

Skribent: Therese Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg