Hoppa till sidans innehåll
Foto: VSK Bandy

Isabelle Larsson skänker prispengar till moderklubben VSK Bandys flickverksamhet

30 MAR 2021 14:15
Under SM-finalen blev Västerås SK Bandys Isabelle Larsson utsedd till Årets Komet. Hon fick därmed även ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna har hon valt att ge till moderklubben.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2021 14:15

– Det känns självklart att välja VSK Bandy och deras flickverksamhet. De är våra framtida damspelare och jag vill att de ska få förutsättningarna för att nå sina mål och drömmar, säger målvaktsstjärnan.

Isabelle Larsson, VSK

I helgen spelades SM-finalen i bandy på damsidan. Isabelle Larsson har under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg i VSK Bandy och inför finalen fick hon motta utmärkelsen Årets Komet.

I och med utmärkelsen fick Larsson även ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ Tillsammans för fler i rörelse. Förutom äran innebär det också att Larsson vinner 5 000 kronor att skänka till valfri svensk bandyförening. Prispengarna ska gå till föreningens verksamhet för att få fler fysiskt aktiva.

– Det känns verkligen jätteroligt och jag är glad över att kunna bidra med medel till min moderklubb, säger 21-åriga Isabelle Larsson.

Tillsammans för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.  

– Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att sänka tröskeln till rörelse. Svenska Bandyförbundet och alla föreningar runt om i Sverige gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag är övertygad om att VSK Bandy kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

 

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.

Skribent: Therese Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg