Hoppa till sidans innehåll

Hon dömer damernas SM-final - historisk assisterande domare vid hennes sin sida

25 MAR 2021 13:26
För andra gången på tre år går förtroendet att döma damernas SM-final i bandy som huvuddomare till Ida Salomonsson. Vid sin sida den 27 mars har hon historiska Hanna Hansson och Andreas Lindvall Viktorsson.
  • Skapad: 25 MAR 2021 13:26

När Villa Lidköping BK och Västerås SK gör upp om SM-guldet i Recoverhallen i Uppsala lördagen den 27 mars så innebär det även ett gyllene tillfälle för ett par av landets mest framstående kvinnliga domare att visa sina kvaliteter. Matchen kommer nämligen att ha såväl Ida Salomonsson som Hanna Hansson i sina randiga dräkter på isen.

27-åriga Ida Salomonsson, ursprungligen från Östersund, har redan hunnit bli välmeriterad som elitdomare. Årets SM-final blir hennes fjärde i ordningen och den andra som huvuddomare. Senast IT-konsluten, som numera är bosatt i Stockholm, hade huvudansvaret i en SM-final var för två år sedan, då Västerås SK besegrade Skutskärs IF med 5-3 på Studenternas IP.

Hanna Hansson är 23 år och ursprungligen från Östersund men numera baserad i Stockholm. Även hon var med på isen den där marsdagen för två år sedan och har sedan dess hunnit bli historisk som den första kvinnliga domaren som är ordinarie i Bandyallsvenskan för herrar. Hon är en ung, lovande domare som banar väg för andra och som redan hunnit samla på sig såväl nationell som internationell rutin.

Finaltrions enda manliga representant är 32-årige Andreas Lindvall Viktorsson från Töreboda. Även han har hunnit samla på sig mängder av rutin för sin ålder och har bland annat var en del av domarteamet i de två senaste årens herrfinaler.

Lördagens SM-final för damer i Recoverhallen startar 13.00 och direktsänds både i SVT1 och SVT Play.

På bilden syns Ida Salomonsson, i mitten, och Hanna Hansson, till höger. De båda dömde SM-final ihop även 2018.
Fotograf: Martin Henriksson

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg