Hoppa till sidans innehåll

Anna-Karin Larsson är ny tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet

19 APR 2021 09:39
Anna-Karin Larsson är ny tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.
Hon kommer närmast från Volvo IT och har ett förflutet som elitspelare i bandy och sitter i Idrottsrådet i sin hemkommun Kungälv. Anna-Karin Larsson tillträder den 1 juli.

  • Skapad: 19 APR 2021 09:39

Grattis till tjänsten och välkommen till Svenska Bandyförbundet!

– Tack! Det ska bli så roligt! 

Vad blir din huvuduppgift?

– Det blir att verkställa det som förbundets tävlingskommitté beslutar och rent konkret innebär det bland annat att kommunicera med alla berörda och att skapa struktur och en tydlighet kring serier, regler och annat kopplat till just tävlingsverksamheten. 

Hur kommer det märkas att just du kliver på den här tjänsten?

– Jag vill koppla det till vår värdegrund med att säga att jag är ”både och”. Jag är både dam- och herrbandy, elit och bredd. Jag kan bandy och jag förstår alla olika delar av sporten. Som person är jag kommunikativ, strukturerad och pragmatisk vilket jag tror är väldigt viktig i en sådan här roll. Man kan inte alltid göra på samma sätt, utan måste också vara påhittig och lösningsorienterad. 

Vilka erfarenheter tar du med dig in i Svenska Bandyförbundet?

– Jag kommer närmast från Volvo IT och jag har en gedigen ledarerfarenhet som jag tror kommer komma till pass. Jag ser mig själv som en god lyssnare och jag är eftertänksam innan jag agerar. Jag har ett gediget idrottsintresse och har varit aktiv inom bandyn som spelare och ledare i olika roller, egentligen genom hela livet. 

Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?

– Jag är jätte-peppad på att bygga ett superteam på det nya kansliet med nya spännande människor. Och att utveckla bandy ännu mer in i framtiden och att få ännu fler ute i Sverige att ta till sig denna fantastiska sport. Att få bandyn och växa, både flick-, pojk-, dam- och herrbandyn. Jag ser också fram emot att få vara med och bidra till positiva och bra bandyarrangemang. Att vara med på bandyns utvecklingsresa helt enkelt!

Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet, välkomnar Anna-Karin Larsson och den kompetens hon tar med in i verksamheten. 

– Vi är mycket glada att Anna-Karin ansluter till vårt team på förbundskansliet. Hon kommer att tillföra mycket, i form av kunnande, struktur och inte minst en gedigen kunskap om svensk bandy. Att få in ytterligare energi och en härlig personlighet, med väldigt bred kompetens, kommer ge oss än mer spets i vår organisation, säger Pär Gustafsson generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet. 

– Vi har startat något nytt och är verkligen på rätt väg för att stärka svensk bandy ytterligare! Jag har en otroligt bra känsla för hela sammansättningen på vårt kansli, avslutar Pär Gustafsson.

Skribent: Therése Eriksson
Epost: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg