Hoppa till sidans innehåll
Foto: Angelica Öijerstedt

Angelica Öijerstedt från Nässjö tog #åretsbandybild2021

19 MAJ 2021 07:30
Vinnaren i tävlingen #åretsbandybild2021 är utsedd. Efter en mycket jämn omröstning på Svenska Bandyförbundets instagramkonto står Angelica Öijerstedts foto av en bandyspelare i motljus som vinnare. Vinnarbilden fick totalt 1187 röster.
  • Skapad: 19 MAJ 2021 07:30

Grattis Angelica, din bild har röstats fram till #åretsbandybild2021! 

– Tack! Det känns nästan lite overkligt men väldigt roligt och vilken ära!

angelica.jpg

 

Vad betyder det för dig att vinna det här priset?

– Först och främst värmer det lite extra då bilden fick en otrolig stöttning ifrån Nässjö IF, supporterklubben Röda Bollen och i stort sett alla i min omgivning. Jag får skicka ett litet extra tack till mina elever på skolan där jag arbetar som gav ett enormt stöd.

 

Berätta om vinnarbilden – vad är det vi ser? 

– Bilden är tagen en kall februarieftermiddag ute på en av sjöarna i Nässjö där jag hade två killar ifrån A-laget i Nässjö IF som lattjade på isen. Kevin Runbom, spelaren på bilden, fick sträcka lite extra på benen och ljuset föll så snyggt bakom honom att jag var tvungen att ta några bilder. Det var först efteråt som jag såg hur bilden nästan blev lite nostalgisk och gammeldags med toppluvan och hur han nästan påminde om en spelare ifrån bandyns storhetstid under 40- och 50-talet.

 

Vad har du själv för relation till bandy?

– Haha, ibland känns det som att bandyn funnits i luften sedan jag föddes även om jag själv aldrig spelat. Sätt inte mig på ett par skridskor för jag lovar att Bambi skulle vara mer graciös. Min pappa spelade i sin gröna ungdom och det finns även annan släkt som var synonyma med bandyn i Nässjö en gång i tiden samt att jag lever ihop med en gammal bandynörd. Mitt eget intresse vaknade dock först under senare år och det är främst genom kameralinsen. Jag tog med kameran på några matcher för att se hur jag kunde vidareutvecklas som fotograf och vips hade jag blivit rekryterad som klubbfotograf för Nässjö IF.

 

Hur firar du detta nu?

– Det får nog bli lite bubbel och choklad med sambon och dottern samt att jag får skicka ett extra tack till min modell Kevin och de som röstat på bilden.

Finalisterna med totalt antal röster (vid tidpunkten för röstningens stängning)

samladeröster.jpg

Skribent: Therese Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg