Hoppa till sidans innehåll

Westh: ”Det finns panikinslag i träningen”

16 SEP 2016 16:02
Vår landslagskapten sen snart ett decennier tillbaka och över 20 års spel i elitserien försöker vi få igång under landslagsveckan med en kritisk synpunkt som blandar upp allt det positiva som sägs just nu avseende Talanglandslag och Landslagsvecka:
  • Skapad: 16 SEP 2016 16:02

Kan det vara något och samlas så här tidigt?

- Det här blir ett avstamp som är kanon. Vi har fått träffas under lugnare former nu, än när vi är inne i elitseriespelet. Hoppas också de nya spelarna i landslaget känner av tryggheten. 

Vad tycker du om det renässansarbete som har inletts med landslagsverksamheten och som lite populistiskt kallas för 360 grader? 

- Alla landslagen som berörs under en sån här vecka verkar det finnas ett helhetstänk bakom. Utökar ju också kontakten och intresset för varandra, säger den frejdige, optimistiske försvarsdirigenten.

Talanglandslaget för 17-åringar består av fem spelare. En av dem är Oscar Westh, Bollnäs. Mamman heter Jenny, kanske lite okänd i bandysammanhang vilket hon nog är van vid i förhållande till pappan Andreas.

Om Andreas Westh också känner sig som hela lagets dirigent fullt ut, får vi ta vid ett annat tillfälle. Det finns heller inte det minsta tvivel om riktigheten av att möta Finland så här tidigt.

Däremot berör han hur klubbarna verkar jäktade och stressade just nu i sin träning. Lite panik över det, beskriver han det som.

- Med Agne Bergvalls entré i bandy har vi fått in en person som är nära oss spelare, som kan sin sak och ger oss redskapen. Därmed kommer vi förhoppningsvis ifrån det kortsiktiga, ogenomtänkta, säger Andreas Westh.

Landslagsbandyn tar nya grepp - även i Finland 

Vid landskamperna mellan Sverige och Finland i Vetlanda hade Finland också med sig en grupp tränare. När förbundskaptenen Antti Parviainen hade matchgenomgång var det hur självklart som helst att även tränargruppen fanns med i lokalen. Att det var rekorddeltagande för matchgenomgång - åtminstone i Vetlanda, kan jag vidimera.

Esa Määttä och Esko Tammilehto, en gång i tiden spelare i Kungälv och Selånger, numera framgångsrika tränare i Finland var två av deltagarna.

- Bra initiativ detta, det är första gången vi gör detta. Här finns de ansvariga med från Finlands övriga landslag, samt de bästa lagens tränare, därmed får vi en röd tråd i det vi gör och uppnår effektivitetsvinster, säger Esko Tammilehto, nu tränare i JPS, Jyväskylä. En gång i tiden med som en av tre finska gäster på ett elitläger för 15-åringar i Vänersborg.

Antti Parviainen, som har haft både ett och två fingrar med i spelet vid uppläggningen av ”tränarlägret” där bla Micke Carlsson, Jonas Claesson och Svenne Olsson hade föreläsningsavsnitt, vill nästa säsong ha landskampsutbyte även för 21-åringarna.

Dessutom föreslår Antti Parviainen ett internationellt, tränar-ledarseminarie i anslutning till kommande SM-final i Stockholm. 

Skribent: Curt Einarsson, på uppdrag av landslagskommittén
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg