Hoppa till sidans innehåll

Signerat Einarsson: En (o)riktig valrörelse

09 SEP 2020 19:54
Så har vi då äntligen fått uppmärksamhet på Svenska Bandyförbundets årsmöte.
  • Skapad: 09 SEP 2020 19:54

En debatt kring ordförandevalet som sträckte sig ända fram till att bären i skogen hann att ruttna. Eller att de två kandidaterna någon dag före avgörandet, prestigelöst kontaktade varandra och löste det på ett konstruktivt bandymässigt sätt.

Många kände därmed åter igen bandysporten. Inte minst de externa betraktarna. Deras synsätt på vår sport kan avgöra om sponsorsidan kan minska det prognosticerade minusresultatet. Att gå via höjda anmälningsavgifter och dylikt för klubbarna är på lång sikt föga konstruktivt.

Vi lämnar att övriga styrelseledamöters kompetenser och lämpligheter hamnade i skymundan. Även att fem av nio styrelseledamöter kommer från Stockholm (spännande med en 32-årig Chröisty) och Sandviken eller att två tjejer (Holopainen, Vesala) har sitt ursprung från vårt grannland i öster, är troligen enbart kuriosa.

Om engagemanget, viljan att kavla upp ärmarna mot förmodan skulle brista hos övriga i styrelsen tror vi att den intressanta nya ledarduon Gustafsson/Kärrbrink justerar kompassriktningen. Den senare har redan sagt flera klokheter.

Ingen av de ordinarie ledamöterna i valberedningen fick förnyat förtroende.

Bandyn i stort behöver inte fler recensenter ”på läktaren” utan fler ”görare-verkstäder”

Vår underbara sport kommer aldrig att vara något självspelande piano, som innebandy. Som för övrigt SBF var med och introducerade i Sverige en gång.

”Nöne” / Jesper

Låt oss avsluta valämnet med vad Grycksboledaren Pär Uhlin (bilden), eller var det livskamraten Eva Palm, jo det är hon med VM- och SM-titlar, skrev i ett externt upprop den 31 augusti (-obs datumet, årsmötet var den 5 september-) under mellanrubrikenNöne”/Jesper: mkt förkortat

”Jag är Pär och kanske en av de sista ideella nördarna som fortfarande tror på svenskt föreningsliv”. Han hoppades på ett glatt och vänskapligt årsmöte, ” där vi tillsammans ser målgångens slogan i Mora, tillsammans mot framtida segrar”.

Bekänna färg

Oavsett om det på föreningsnivå jobbas med att upprätthålla ekonomin, marknadsföringen, ungdomsverksamheten eller träningsinriktningen i dessa Coronatider, krävs det anpasslighet och nytänk.

Exempelvis av våra sex förbundskaptener. Visst är läger och mästerskap basaktiviteter. Men kontakten under resans gång med tränare och spelare utgör också en angelägen basaktivitet! Inte minst i Coronatider. Annars blir det kanske inte så mycket verksamhet alls denna säsong? Detta har inte varit förbundskaptenernas bästa gren. Och därmed landslagskommitténs.

– Vi kommer inte att ge oss, vi skall lyckas med den så betydelsefulla info- och kontaktdelen. Eller hur förbundskaptener och er organisation? Avrundar Anders Bergström landslagskommitténs ordförande.

Damernas unge nye förbundskapten, Olle Wiberg verkar ha full insikt om detta och även gått till handling. Lisa Ahlander och Linnéa Thored Bergkvist som har ett VM i vinter med 17-landslaget verkar också vara uppe på kontakt- och stimulansspåret. Bra!

Jämlika bandyn

I dagarna har det framkommit att fotbollens Brasilien, England och nu även Sverige har jämlika ersättningsnivåer, mellan tjejerna och killarna. Bandyn har haft detta nu under två säsonger.

– Hos oss har det varit möjligt tack vare att våra herrlandslagsspelare har släppt efter, heder åt Christoffer Edlund, Daniel Berlin och Per Hellmyrs som varit vår förhandlingspart, säger Per-Anders Gustafsson, LKs ansvarige när detta skedde.

147 disciplinärenden, hoppsan

Förra säsongen hade Disciplinnämnden inte mindre än hela 147 ärenden att behandla! Och det skall ske på snabb behandlingstid.

Förre elitdomaren, duktig sådan, Roland Faager och förre elitspelaren i VSK, proffsjuristen Anders Jakobsson, (obs ej förre förbundskaptenen född västmanlänning även han, med samma namn), är genomtänkta nyförvärv.

I jämförelseperspektiv har Video-granskningsgruppen bara ett tjugotal ärenden.

Här finns säkert faktaunderlag för att ha kampanjer och driver för såväl Regelkunskap som Fair play uppträdande. Bekämpa bandyns hjärnskakningar får inte heller sopas under mattan med en axelryckning. Visste du att så kallade, ”blind side” tacklingar mot huvudet blir tre matchers avstängning?

DNs arbete görs i det tysta, nästan. Om vi inte skall klaga på Bengt Arwidsons, (även han fd elitdomare), Gudmund Knutsons (elittränare, kronokommissarie en gång) och kompanis beslut. Här precis som inom många andra områden borde mer beröm utdelas.

Damernas, allsvenskans seriespel i fokus

Allsvenskan och damernas elitserie och andra serier som startar före 13 november, när elitserien herrar drar igång, blir ensamma om publikens gunst och mediautrymmet. Välförtjänt. Skulle inte förvåna om pigga ASF gör någon extra drive om att nu startar den riktiga bandyn. Kreativa, ideella marknadsföraren Anna Nordlund , Ljusdal har säkert planen klar.

100 övningar

Ni tränare och träningsledare på olika nivåer snart får ni 100 purfärska träningsövningar att välja mellan. Serverade i en lättsmält form. Vi hoppas och tror att det är mycket skridskoövningar och att alla tidsinneffektiva, med att stå på led, är överkryssade med rött.

Skribent: Curt Einarsson, på uppdrag av Landslagskommittén
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg