Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sverige förlorade returen i Niznij Novgorod


Det svenska Utvecklinglandslaget som befinner sig i Niznij Novgorod förlorade under söndagen den andra av två landskamper mot Ryssland. I paus ledde ryssarna med 3-1 och vann till slut med 4-2.
- Men det var en riktigt bra bandyfight, grabbarna står upp fantastsikt bra och bjuder upp till kamp. Nu vänder vi hem med väskan full av erfarenhet, säger Jonas Claesson till svenskbandy.se. På bilden; förbundskaptenerna Jonas Claesson och Jonas Holgersson.

Sverige hade svårt att få upp farten i den första halvleken. Ryssland ångade dock på och gick till pausvila med 3-1 i ryggen. Sveriges mål gjordes av Mattias Andersson på passning från Per Einarsson.
- Ryssarna var bra i första, bättre än oss, säger Claesson. En rysk utvisning i slutet på första gör att vi får bra tryck på ryssarna i inledningen av den andra halvleken och skapar några bra chanser.

Med en kvart kvar att spela reducerar Andreas Eriksson till 3-2. När tio minuter återstår tar Jonas och Jonas timeout.
- Då gör ryssarna 4-2 efter en slumpsituation där vi tappar bollen, där avgörs matchen, konstaterar Claesson.

Claesson sammanfattar:
- Grabbarna har genomfört två bra fighter och spelat med hjärta. Det här blir en väldigt nyttig erfarenhet för spelarna. Allt runtikring är annorlunda och även matchbilden. Under landskamper tillåts det mer än i klubblagsbandy, det är en annan nivå och det gäller att anpassa sig snabbt.


En vinst och en förlust. Nu väntar lunch i Niznij Novgorod innan den åttatimmar långa bussresan till Moskva börjar. Där övernattar truppen och flyger hem till Sverige klockan åtta på måndagsmorgonen. Foto: Lars Wennerholm

Under lördagen vann Sverige den första landskampen med 2-0.

 

Foto: Lars Wennerholm
/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg