Hoppa till sidans innehåll

Årets ledare tar över U23-landslaget

21 JUN 2011 15:31
I förra veckan utsågs han till ”Årets ledare” i svensk bandy. Nu är det dessutom klart att Bollnässonen Hans Åström blir ansvarig förbundskapten för U23-landslaget tillsammans med Magnus Nordin, som blir biträdande förbundskapten.
  • Skapad: 21 JUN 2011 15:31

- Jag har inte jobbat tillsammans med Magnus tidigare och det ska därför bli kul. Han har tidigare tränat lag som presterat på en bra nivå utifrån spelarmaterialet, menar Hans.

I början av september har U23-landslaget sin första och enda samling innan man i december ska spela VM i Obukhovo, strax utanför Moskva.
- Magnus och jag har börjat titta på en observationstrupp tillsammans med Franco. I det här läget kan vi bara gå på gamla erfarenheter. Men det händer mycket med spelarna i den här åldern och vi vill därför vara ganska olåsta från början för att kunna ge möjlighet för många spelare att slå sig in i den slutliga VM-truppen, säger Hans.

Helgen innan jul kommer VM att avgöras på rysk mark.
- I ett VM går man för guld, men samtidigt är det viktigt att utveckla spelarnas förmåga att prestera på hög internationell nivå. Och möjligheten att ta guld kommer ju givetvis ur prestationen, säger Hans. 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg