Hoppa till sidans innehåll

U23-spelare ska visa upp sig i september

17 AUG 2010 15:30
Den 11 och 12 september kommer 32 stycken svenska U23-spelare att mötas i internmatcher i Trollhättan och Vänersborg. 17 av dessa spelare kommer sedan att representera det svenska U23-landslaget i Russian Government Cup i Kirov i början av december.
  • Skapad: 17 AUG 2010 15:30

Redan under den förra säsongen inleddes en satsning på svenska U-landslag, denna satsning fortsätter nu.
- Det är viktigt med internationellt utbyte i den här åldern. Det är bra att få till stånd det här utbytet med tanke på att klivet mellan P19-landslaget och A-landslaget är stort, säger herrlandslagets förbundskapten Franco Bergman till svenskbandy.se.

Elitstöd från RF
Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Rolf Käck är av samma uppfattning som Franco.
- Den här satsningen är betydelsefull för våra framtida A-landslag, menar han. Vi kan genomföra det här tack vare ett elitstöd som Riksidrottsförbundet ger oss.

De uttagna U23-spelarna kommer att presenteras i månadsskiftet augusti/september.
- Jag kommer att bolla truppen med Stefan ”Lillis” Jonsson. Han kommer att finnas på plats och syna U23-spelarna i Trollhättan och Vänersborg och kommer att leda U23-landslaget under turneringen i Kirov, berättar Franco.

”Lillis” ska syna spelarna
Under internmatcherna i september kommer spelarna att delas upp i två lag som leds av varsin ledare. ”Lillis” kommer att syna spelarna från läktarplats.
- Jag kommer sedan att föra en dialog med Franco om uttagningen till Rossijaturneringen. Det är viktigt för spelarna att få den här erfarenheten och det är riktigt kul för svensk bandy att det går att genomföra en sån här satsning, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.


U23-matcherna
Lördag 11 september i Slättbergshallen, Trollhättan.
Söndag 12 september i Arena Vänersborg.

I samband med U23-matcherna spelar A-landslaget en trenationsturnering mot Ryssland och Finland. Läs mer om trenationsturneringen >>  

Russian Government Cup är en landslagsturnering som har spelats i Sovjetunionen/Ryssland vartannat år sedan 1972. Sverige har stått som slutsegrare vid sex tillfällen. I år spelas turneringen i Kirov under det första veckoslutet i december.

Foto: Martin Henriksson, xfoto

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg