Hoppa till sidans innehåll

sverige klara gruppsegrare i P19-VM


Finland stod för motståndet i Sveriges avslutande gruppspelsmatch i P19-VM i Uljanovsk. När domaren blåste av efter full tid var ställningen 1-1. Sverige vann den efterföljande straffläggningen och är därmed klara gruppsegrare.
- Det var en riktig rysare, en intressant och lärorik match. Det var starkt av oss att trycka in kvitteringen i andra halvlek och vinna straffarna, säger förbundskaptenen Roger Jakobsson till svenskbandy.se.


Foto: Yohan Robinson


Foto: Yohan Robinson

Den första halvleken spelades i kraftigt snöfall och Finland utnyttjade ett frislag från punkten och gjorde 1-0, ett resultat som stod sig halvleken ut. I den andra halvleken blev förhållandena bättre och Sverige pressade på för en kvittering.
- Vi tog kommandot ordentligt i den andra halvleken och lyckades få in en kvittering två minuter före full tid. Mattias (Johansson) gjorde en fin genomåkning och spelade fram Tim (Persson), berättar Roger.


Foto: Yohan Robinson


Foto: Yohan Robinson

Sverige avgjorde den efterföljande straffläggningen i den nionde straffomgången.
- Långsiktigt är det bra att veta att vi måste hålla skärpan för att inte tappa matcherna. Vi måste visa bra inställning även när vädret inte är det vi önskar.

Sverige spelar semifinal imorgon, söndag, klockan 08.00 (svensk tid), motståndet står Norge för. I den andra semfinalen möts Ryssland och Finland.

 

Foto: Yohan Robinson
/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg