Hoppa till sidans innehåll

Sverige körde över Norge i premiären


Sverige inledde P19-VM i Uljanovsk med en storseger mot Norge. Blågult dominerade totalt på en svårspelad och hoppig is. Efter 5-0 i paus gick Sverige ifrån ytterligare i den andra halvleken och vann med hela 12-0.
- Det känns riktigt skönt att ha den första matchen avklarad. Jag var lite orolig för att resan skulle sitta kvar i benen, men vi kändes pigga, säger tremålsskytten Tim Persson till svenskbandy.se. Bilden: Simon Jansson och Jimmy Lindgren efter matchen.

Nu laddar blågult om för nästa match med att äta och vila. Klockan 16.00 (svensk tid) är det avslag i gruppspelsmatchen mellan Sverige och Ryssland, ett möte som säkert blir en bättre värdemätare för det svenska laget.
- Det känns som vi har en go chans att gå hela vägen, vi har många bra spelare i laget, säger Tim Persson.

Sverige - Norge 12-0 (5-0)
Målskyttar: Tim Persson 3, Petter Björling 2, Emil Viklund, Christoffer Fagerström, Kalle Mårtensson, Robin Lundqvist, Simon Jansson, Jimmy Lindgren, Jesper Jonsson.
Matcherna i P19-VM spelas 2 x 30 minuter. Sverige hejades under matchen på av en tillrest hejaklack på ca 15 personer.

Inför matchen
Det svenska P19-landslaget inleder VM i Uljanovsk med att möta Norge under fredagen. Efter ett förberedande läger i Sandviken är landslaget på plats i VM-staden och är laddade för den första VM-matchen.
- Det är solsken och minus 20 grader i Uljanovsk. Vi har allt under kontroll och grabbarna är laddade, rapporterar den svenske lagledaren Tommy Isacsson direkt från VM-arenan inför premärmatchen.
Resan till VM-orten var lite besvärlig, inrikesflyget mellan Moskva och Uljanovsk blev ca 1,5 timme försenat på grund av viktproblem.


VM-arenan i Uljanovsk. Foto: Tommy Isacsson

 

Foto: Tommy Isacsson
/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg