Hoppa till sidans innehåll

lyckad cuphelg för P19-landslaget


Under helgen deltog det svenska P19-landslaget i Edsbyn Cup för seniorlag. Av lagets fem matcher slutade fyra med vinst, vilket räckte till en tredjeplats i cupen.
- Det gick bättre än förväntat och det var riktigt roligt att vi gjorde ett bra resultat spelmässigt. Det var ju en ny situation i och med att vi inte hade haft några gemensamma träningar innan cupen, säger förbundskaptenen Roger Jakobsson.

Juniorernas enda förlust kom i gruppspelsmatchen mot Skutskär, 2-3.
- Det var en bra bandymatch med högt tempo. I årgångarna 1990 och 91 finns många spelskickliga och kreativa spelare och dom kom väl förberedda till helgens cup på många plan, berömmer Roger.

Om knappt två månader är det dags för P19-landslagets nästa sammankomst. Ett tredagarsläger ska genomföras i ABB Arena, Västerås, tre ispass och en träningsmatch mot TB Västerås är inplanerad.
- Det blir ett viktigt läger och nästa steg för det här laget. Vi har en grundtanke som bygger på fart, teknik och variation, den ska vi nu utveckla, påpekar Roger. Denna trupp är inte spikad utan det finns möjligheter att slå sig in framöver till Västeråslägret den 1-2/12 och NM-truppen i januari. Jag kommer att besöka P-19 cup i Edsbyn i slutet av oktober för att få möjlighet att se fler presumtiva landslagsspelare, avslutar Roger.Text och foto: Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg