Hoppa till sidans innehåll

SÄSONGEN 2008/09


Efter fredagskvällens storseger mot Norge var det svenska P19-landslaget spellediga under lördagen. De tog sig tid att titta på söndagens motståndare Finland som besegrade Norge med 5-1.
- Finland imponerade mot Norge och vi insåg under matchen mellan Finland och Norge att vi var tvungna att komma upp på en högre nivå för att kunna besegra Finland, säger Roger Jakobsson till svenskbandy.se.

Sverige lyckades också komma upp på en högre nivå mot Finland, men det var våra grannar i öst som inledde målskyttet.
- Det var vi som hade grepp om spelet, men Finland hotade bra och tvingade Jon Karlsson i målet att göra några kvalificerade räddningar, berättar Roger och fortsätter:
- Efterhand skapade vi klarare målchanser och under den första halvlekens sista kvart spelade vi riktigt bra och fick utdelning.

Halvtidssiffrorna skrevs till 6-2 och i den andra halvleken spelade Sverige propagandabandy och vann till slut med hela 11-4.
- Vi visade prov på variation och varvade släpp med långbollar och kunde verkligen spela ut, säger en nöjd Roger Jakobsson.
- Vi lyckades utnyttja spelarnas styrkor och alla bidrog verkligen till att vi kunde spela bra bandy. Vi är väldigt nöjda med Ale-Surtes värdskap, vi hade verkligen perfekta förhållanden för att kunna prestera på topp. Trots våra storsegrar så visade ändå Norge och Finland att det finns en god rekryteringsbas även där.


Sverige P19 - Nordiska Mästare 2009. Foto: JanÅke Mehlstrand, svenskbandy.se

Målskyttar
Sverige: Jonas Engström 4,
Robin Olsson 3, Tim Persson 2, Marc Kjellqvist, Mattias Johansson.
Finland: Aku Ojanen 2, Samuli Helavuori, Anssi Lohko.

Resultaten i P19-NM i Ale-Arena
16/1 Sverige - Norge 10-3
17/1 Finland - Norge 5-1
18/1 Sverige - Finland 11-4


I väntan på guldmedaljerna. Janne Rintala håller hårt i pokalen i väntan på medaljerna. Han är omgiven av Erik Rosengren (nr 3) och Niklas Gälman (nr 4) på vänster sida och Adam Giljam på höger sida. Foto: Lars Björkman, svenskbandy.se

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:04
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg