Hoppa till sidans innehåll

sverige vann stort i bronsmatch


Bronsmatchen mellan Sverige och Norge fick en avvaktande inledning. Lagen åkte och kände på varandra och det dröjde en kvart innan Sverige tog ledningen, en ledning som var 6-1 i paus. Och om det fanns något hopp om en bronsmedalj hos de norska spelarna under halvtidsvilan så försvann det säkert när Robert Rimgård pangade in 7-1 redan i den andra halvlekens första minut. Till slut vann Sverige med utklassningssiffrorna 14-2.

Sverige gick fram till en 2-0-ledning när 19 minuter var spelade, men därefter tände de norska spelarna till. Reduceringen kom i den 25:e matchminuten och några minuter senare hade Norge ett jätteläge att kvittera. David Borvall i det svenska målet gjorde dock en kanonräddning och minuten senare satte Jonas Engström 3-1 och då kändes det som att luften gick ur spelarna från vårt västra grannland.

Ställningen var 6-1 i paus och den andra halvleken kändes mest som en transportsträcka. Efter Rimgårds 7-1-mål fortsatte i alla fall svenskarna att rulla på trots att matchen var avgjord. Det bjöds på en hel del fina bandymål i solgasset på Hällåsen. Norge stack upp i några enstaka attacker och lyckades göra ett mål även i den andra halvleken.


Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Rolf Käck gratulerar Norges Robin Cras till en väl genomförd VM-turnering

Foto: Stefan Sjödin

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg