Hoppa till sidans innehåll

sen vändning räddade sverige


 

Med fem minuter kvar att spela såg Finland ut som segrare i nyckelmatchen mot Sverige i P19-VM. Men de svenska spelarna svarade för en stark avslutning och hann båda kvittera och smälla in ett segermål innan den norske huvuddomaren blåste i pipan för sista gången i matchen. 6-5 blev slutresultatet och Sverige har nu ett bra läge att nå söndagens VM-final. Kl 17.00 spelar Sverige mot Norge och 19.00 tar sig Finland ann hittills obesegrade Ryssland. Efter dessa båda matcher vet vi vilket lag som får möta Ryssland i finalen.Sveriges lagkapten Viktor Engström gör 1-0 redan i matchminut nummer fyra

Matchen började på allra bästa sätt för värdnationen Sverige. 1-0 i den 4:e matchminuten följdes upp av 2-0 redan i den 6:e. Men därefter var det slut på det roliga för blågult och Finland gjorde tre raka mål fram till halvtidsledning med 3-2.

I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och lagen turades om att ha ledningen. Det var dock Finland som såg ut att ta en viktig seger och ett steg närmre än VM-final när matchklockan började ticka mot slutsignal. Men två svenskmål under matchens avslutande fyra minuter gjorde att det var Sverige som fick kliva av banan som segrare.


Robert Karlsson kvitterar till 5-5 efter en omdiskuterad situation i Finlands straffområde


Svenskt kvitteringsjubel i solskenet

 

Foto: Stefan Sjödin

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg