Hoppa till sidans innehåll

Ryssland vann mot bra kämpande NorgeLördagens första match i VM-turneringen på Hällåsen i Söderhamn spelades mellan Ryssland och Norge, en match där Ryssland som väntat var för starka för vårt västra grannland. Ryssarna var bättre än Norge på alla positioner, även om Norge kämpade emot på ett väldigt bra sätt.


Maxim Pyanov gör 2-0 för Ryssland i den 12:e matchminuten

Ryssland gör en bra första halvlek, där man helt rättvist leder med 4-0 i halvtid. Målen i tur och ordning av Petr Tsyganenko, Maxin Piyanov, Konstantin Volochugin och Andrei Glazer.

I andra halvlek spelar Ryssland lite mer avvaktande, och skapar något mindre än i den första. Norge däremot gör en helt ok andra halvlek, och har flera chanser att göra mål och med normal utdelning gör de ett mål. Verkligen kul för bandyn att de norska ungdomarna kunde kämpa så bra mot Ryssland. Ryssland kan med ca tio minuter kvar spika slutsiffrorna till 5-0 genom Valeri Lipatenkov.


Valeriy Lipatenkov gör 5-0 för Ryssland i den 50:e minuten, den andra halvelekens enda mål

Direkt avgörande match
Nu är det alldeles strax dags för Sverige-Finland kl. tolv, en match som med största sannolikhet är direktavgörande till vilket av dessa två lag som får spela VM-final mot Ryssland imorgon.

Foto: Stefan Sjödin

/David Hansen, Söderhamn

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg