Hoppa till sidans innehåll

Pherson avgår efter rysk läggmatch


Sverige var i praktiken klart för final i P19-VM. Ryssland behövde bara ta poäng mot Finland i gruppspelets avslutningsmatch. Och det såg bra ut till en början. Rysk ledning med 2-0 i paus efter en stabil första halvlek. Med mindre än en kvart kvar att spela ledde Ryssland med 5-3, men därefter slutade det ryska laget helt enkelt att spela. Finland gick ikapp och förbi och vann till slut med 7-5.
- Det var pinsamt att se, säger Stefan Pherson, förbundskapten för det svenska P19-landslaget. Jag och hela den svenska ledarstaben kommer att sluta efter det här mästerskapet. Det finns ingen anledning att bränna tid och energi på det här när ryssarna beter sig så här.

Stefan Pherson fortsätter:
- Det är tragiskt?vi är en så liten sport i världen och så ska ryssarna besudla sportens rykte på det här sättet, suckar han. När Finland hade hörna struntade de ryska spelarna helt enkelt att rusa mot bollen, de tillät de finska spelarna att göra vad de ville under slutet av matchen.

En protest från det svenska landslaget avslogs på grund av att den jury som det Internationella Bandyförbundet tillsatt i ärendet inte var jämnt fördelad över de berörda nationerna.

Sverige får nu istället final rikta in sig på att spela bronsmatch mot Norge under söndagen.
- Vi såg verkligen fram emot en final, men vi ska ändå försöka avsluta det här på bästa sätt. Men givetvis blir det svårt att ladda om, avslutar en rejält besviken Stefan.

Foto: Stefan Sjödin

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg