Hoppa till sidans innehåll

P17: VM-event med Sixtenssons - och några till

03 MAR 2020 16:24
P17-VM i Lidköping den 12-15 mars går inte att skriva om utan att komma in på ordförande Ingemar Sixtensson.
  • Skapad: 03 MAR 2020 16:24

Förlåt Fredrik Broberg, VM-general och alla ni andra i Lidköpings AIK som arbetar intensivt med detta internationella ungdomsmästerskap.

Samtidigt med VM håller denna historiskt starka ungdomsförening, som bland annat fostrat stadens största egna spelare som Micke Arvidsson, Christer Kjellqvist och Anders Bridholm, på att kvalspela till elitserien.

Under ett antal år har laget tränats av storebror Fredrik och sammanhållande länk i försvaret är lillebror Marcus. Stadens svenska mästare, Villa, tränas av Johan och när det är publikdragande VM-konsert i Pingstkyrkan på fredagskvällen har kanske syster Anna ”en fri roll” i det musikaliska. Pappa Ingemar Sixtensson håller nog i snacket och dirigentpinnen, men den som egentligen håller i taktpinnen hos Sixtenssons är lågprofilerade, kloka mamma Marianne. Bor man på Kållandsö heter det kanske ekolodet istället för taktpinnen. 

När den gode husförsäljaren och sonen till frikyrkopastorn var över i USA och lanserade Sjödalshus var det Marianne som med barnen ”stod kvar på kajen”.

Ingemar Sixtensson

Bilden: Ingemar Sixtensson, ordförande Lidköpings AIK.

Det var ”vid den tiden” som den positive och pratglade västgöten blev förälskad i gospel och allt som är amerikanskt. När det uppstår en speciell tonart på den Sixtenssonska skalan har han antingen varit eller är på väg till gospelland i USA. Han skrockar lite extra när någon har påstått att han är mer amerikansk än svensk.

Att LAIK nu kvalspelar till högsta serien, där de var nära att succéinleda mot Sirius, och blir först i ”Lischköping” att hålla i en internationell bandyturnering, blev klart den gången för några år sedan när Ingemar Sixtensson valdes till ordförande.

Det skulle hända

Det handlade inte om, utan bara när.

Sportchefen i föreningen Marcus Sandgren blev upptagen av en brandmästarutbildning och vem blev då tillfällig sportchef? Ja just det, Ingemar Sixtensson. Den gamle bandytränaren i Gripens BK, IF Boltic och som med Villas juniorer vann SM både 2002 och 2004 var inte svår att övertala. Har man en gång blivit smittad av den speciella omklädningsrumsatmosfären så sitter den i.

Om ni mot förmodan någon gång skulle möta en lite låg Ingemar Sixtensson, aktualisera då i undrande ton, hur det gick till när det då ”nya hörnruset” lanserades i Gripen?

Lika naturligt som det är för ordförande Sixtensson att ställa upp vid den veckovisa träffen med föreningens arbetande seniorer är det att ställa upp när Allsvenska Serieföreningens styrelse kallar eller Svenska Bandyförbundets valberedning. 

Innan vi får njuta av dessa 17-åringars spellust skall vi i några inlägg spegla bandyns profiler och återväxt på talangsidan. Vi gör det via samtal med bland annat förbundskaptenen Göran Boström som utlovat attackbandy vid VM.

Underbart!

Göran Boström kör 17-årslandslaget ihop med Daniel Skarps, numera tränare även i Bollnäs, som kanske skall semifinalspela mot Villa.

Det kan bli mycket Lidköping för Daniel Skarps framöver.

Så spännande att få höra om tankarna bakom attackbandyn. Kanske har vi till och med tagit intryck av bandyns klart ledande nation numera, Ryssland?

Synd att Sverige skulle få inomhushallar… Där nånstans hamnade vi på efterkälken. I Ryssland kommer nu den ena hallen efter den andra. Hall och hall, själva kallar dom det ispalats. 

Vad händer där då?

Curt Einarsson

Skribent: Curt Einarsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg