Hoppa till sidans innehåll

P17: Tung svensk förlust i finalen

15 MAR 2020 16:21
Det svenska P17-landslaget lyckades inte besegra ett väldigt imponerande Ryssland i söndagens VM-final i Lidköping.
  • Skapad: 15 MAR 2020 16:21

Hemma-VM i Lidköping var en succé för det svenska P17-landslaget i dagarna två, men under den tredje och avslutande dagen fick laget inte till det. Ryssland stod för motståndet i finalen och när Vladislav Fedorenko dunkade dit en hörna till 0-1 redan i den andra matchminuten så satte det tonen för matchen.

Det svenska passningsspelet hackade och det ryska laget åkte oerhörda mängder skridskor, var hetare i sina omställningar och pressade Sverige till misstag i parti och minut. Trots det kunde Rasmus Skarps kvittera matchen på hörna i den 19:e minuten och efter ett nytt ryskt ledningsmål fick samme Skarps chansen att kvittera från straffpunkten. Skottet tog dock i undersidan av ribban och därefter var matchen Rysslands helt och fullt.

– Vi räcker inte alls till. Vi har för mycket felbeslut och felpassningar. Nu är det kort inpå match, men det som snurrar i huvudet är att vi är alldeles för dåliga idag. Så är det, säger förbundskapten Göran Boström.

Finalen slutade tillslut 2-7 och Ryssland fick fira ännu ett VM-guld på P17-nivå.

– Så som Ryssland jobbar är ju så man vill att lag ska jobba. Det är kul att se dem, men inte roligt att möta dem. Man måste ge dem en stor eloge för de ger verkligen hundra procent i allting hela tiden. Det spelar ingen roll om det står en långtradare i vägen så flyttar de på den också, känns det som, säger Boström.

 

Bilden: Turneringens bäste mittfältare och MVP, Mikhail Shirshov, bäste anfallare, Ivan Kondratev, bäste målvakt, Mathias Amlie Sandvik, bäste försvarare, Karl Tagesson och skyttekung, Arvid Tapper.

 

Bilden: Rysslands guldlag efter finalsegern mot Sverige.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln samt hela intervjun med Göran Boström och matchen i sin helhet nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg