Hoppa till sidans innehåll

P17: Sverige klara för VM-final

14 MAR 2020 18:39
Det svenska P17-landslaget är klara för VM-final i Lidköping efter att ha besegrat Team Europa med klara 8-0 i semifinalen.
  • Skapad: 14 MAR 2020 18:39

Tidigare under lördagen besegrade det svenska P17-landslaget Team Europa med hela 14-0 i den sista gruppspelsmatchen och när lagen sedan möttes igen i eftermiddagens VM-semifinal så var Sverige återigen klassen bättre. Problemet var bara att det mentala fokuset saknades efter förmiddagens räkmacka.

2-0 i halvtid imponerade inte, men efter fem bra minuter i inledningen av den andra halvleken kunde Blågult kontrollera hem semifinalsegern och ta sig till final. Det enda som egentligen var det viktiga med matchen.

– Det första målet är nått. Vi är i finalen. Vi mötte ju Team Europa alldeles nyss och vann med 16-0 (14-0 reds. anm.) och det var svårt att få igång hjärnorna och kropparna igen. Vi var nog ett steg längre fram [mentalt] ändå, säger förbundskapten Göran Boström.

Nu väntar VM-final mot antingen Ryssland eller Finland under söndagen och Boström har de olika matchplanerna klara för sig.

– Det vi kan vänta oss, om det blir Ryssland, är att det blir en anstormning. Det vet vi om. Blir det Finland blir det mer kamp. Det kommer bli kamp mot Ryssland också, men på en högre nivå och vi tror väl att vi får möta Ryssland, säger förbundskaptenen.

Semifinalen mellan Ryssland och Finland pågår i skrivande stund. Se hur den slutar här >>

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Göran Boström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg