Hoppa till sidans innehåll

P17: Stabil premiärseger mot Finland

13 MAR 2020 14:37
Det svenska P17-landslaget fick en smakstart på hemma-VM i Lidköping i och med fredagens 7-3-seger mot Finland.
  • Skapad: 13 MAR 2020 14:37

Det blev dock en kalldusch till matchinledning för det svenska landslaget då Elmeri Hämäläinen satte 1-0 till Finland från distans redan i den andra matchminuten. Sverige lät sig dock inte störas och spelmässigt var det allt som oftast väldigt kontrollerat från värdnationen.

Spelövertaget var stort och dessutom hade Sirius Arvid Tapper hittat målformen. Två mål i vardera halvlek gjorde Uppsalasonen till förgrundsfigur och med god hjälp från fler lagkompisar, bland annat Edsbyns Rasmus Skarps, kunde han se till att Sverige ledde med klara 5-1 tre minuter in på den andra halvleken.

Finland hade dock inte gett upp och två mål senare var det match på allvar igen. Det svenska psyket visade dock upp sig från sin bästa sida och de gulklädda började aldrig darra. Istället skulle Lukas Forsström och Melker Broberg se till att fastställa slutresultatet till 7-3 i slutet av matchen.

– En typisk VM-premiär. Vi har fyra-fem VM-debutanter och är lite nervösa i början, men växer in i det ju längre matchen går. En skön känsla, säger förbundskapten Göran Boström.

Härnäst väntar stormöte med Ryssland i gruppspelet för svensk del, klockan 18.00 under fredagen. En match där det gäller att båda ha rävar och allt möjligt annat bakom öronen.

– Det är ju den här matchen man ser fram emot och gärna en på söndag också. Vi är inte där ännu, men vi ska möta dem nu i gruppen, vi ska känna på hur de känns och vi ska känna på hur vi känns, så det är klart att det kommer att bli två-tre snäpp till mot den här matchen. Även i det fysiska spelet kommer det att hända mera saker nu, säger Boström.

Fokuserar ni på det egna spelet eller finns det tjuv och rackarspel i att ni inte vill avslöja allt inför en eventuell final?

– Vi kommer att tjuv- och rackarspela en hel del faktiskt. Det är klart att vi har några saker som vi inte vill visa ännu. Samtidigt så kommer vi ju att försöka syna dem lite och jag vet att de inte visar oss allting. Schackspelet är igång!

Se highlights från Sverige-Finland i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Göran Boström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg