Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Engström

P17-landslaget: "Kuben" summerar VM

01 FEB 2016 07:00
P17-landslaget stod för en fin insats i VM i Archangelsk. Det slutade med silver efter att Ryssland blev för svåra i finalen. Förbundskapten Magnus "Kuben" Olsson sammanfattar turneringen.
  • Skapad: 01 FEB 2016 07:00

– Vi gör vår bästa match i finalen och det är fantastiskt starkt av grabbarna att göra det. Skillnaden i finalen är en spelare och det är den ryska spelaren som har ett sådant super-flow och gör alla de fem ryska målen. Det är inga slumpmål han gör heller utan kanoner i krysset eller via stolpen och in. Vi får annars en bra start och har 2-0 ledning i början på första halvlek och hade vi kunnat hålla i det lite längre så hade ryssarna blivit skakade då det började skymta viss nervositet hos dem Men istället så får de energi vid deras 2-1 mål och går sedan upp till en 4-2 ledning i paus. I andra så är vi på gång och får ryssarna i gungning och reducerar tiull 4-3 och är på gång tills de gör 5-3. Då satsar vi allt framåt men det ville sig inte, säger Magnus om finalen mot Ryssland.

Hur skulle du beskriva turneringen som helhet?

– Summerat så gör laget en bra turnering och växer mer och mer ju längre turneringen led och när besvikelsen lagt sig hos killarna över finalförlusten så kommer de ändå både känna och ha med sig många positiva lärdomar och minnen som de kommer ha stor nytta av i sin fortsatta bandykarriär. Bara att få spela en VM-final i Ryssland är få förunnat och den upplevelsen samt lärdomen man tar av att spela inför 4000 skrikande ryssar är ovärderlig.

MATCHFAKTA, FINALEN

Ryssland 5 - 3 (4 - 2) Sverige. Målskyttar Sverige: Philip Flodstam, Viktor Hjelm, Joel Broberg. Publik: 4000.

Skribent: Johann Bernövall
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg