Hoppa till sidans innehåll

Intensiv första dag av P17-VM i Arkhangelsk

14 MAR 2019 22:22
Det svenska P17-landslaget inledde under torsdagen VM i ryska Arkhangelsk och det blev en intensiv dag för killarna. Läs team manager Jens Alftins sammanfattning av dagen nedan.
  • Skapad: 14 MAR 2019 22:22

Så är då dag ett av detta VM avklarad för oss.
USA stod som premiärmotståndare idag. Ett USA som har många tappra spelare utan erfarenhet från stor plan spretade emot i början av matchen men ju längre matchen led så märktes kvaliten på det svenska laget. 18-0 skrevs slutresultatet till efter 60 minuter.

Stor eloge till USA för deras vilja att verkligen vilja spela VM trots rutin från stor plan och viss kunskap saknas.
Sedan stod invigning, med allt vad det innebär i Ryssland, på programmet. Underbart att få uppleva då det alltid är rejält med pompa och ståt.
Sedan följde då den fantastiska första matchen mot värdlandet. Dock inga 7-8000 på läktaren ikväll men likväl så är ljudnivå häftig.
Ryssland startade rejält med hög press och enorm kraft. I kraftig medvind så tar de rättvist ledningen med 2-0. Dubbla utvisningar på Sverige följdes av dubbla för Ryssland. I detta skede med två ryssar på utvisningsbänken så kom Sverige tillbaka in i matchen. Det skulle dock dröja till matchminut 30 innan svenskarna fick hål på Ryssland genom en hörna. 2-1 i paus.
Sedan följde en kraftmätning i andra halvlek. Högt tempo och rejäla situationer där inga av lagen vek ner sig. Ryssland går ifrån till både 3-1 och 4-2 men Sverige stretade tillbaka hela tiden men tyvärr så gjordes reduceringen till 4-3 alldeles för sent för att man skulle kunna hota Ryssland idag.
Nya tag i morgon då Finland och Norge står för motståndet. 

Se spelschema och resultat >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg