Hoppa till sidans innehåll

Nya svenska storsegrar i P17-VM

15 MAR 2019 22:06
Det blev en lyckad andra dag på VM i Arkhangelsk för det svenska P17-landslaget. Nedan hittar ni team manager Jens Alftin
  • Skapad: 15 MAR 2019 22:06

Så var dag två avklarad på detta VM.

Först ut på agendan - Finland.


Efter en medioker inledning under de första 15 minuterna så blev det verkligen proppen ur. 1-0 i den 15:e minuten då Arvid Tapper, på Kurre Hamrin maner, tog sig fram och satte en tunnel på den finska målvakten. 2-0 kom i den 16:e minuten på ett felpass från Finland som Noa Djäkner snappade upp och släppte till Isac Karlsson. 3-0 i den 17:e minuten var ett vinkelskott, otagbart i nättaket, återigen av Isac Karlsson. När sedan Linus Sandqvist i den 28:e matchminuten föste in en lös boll i straffområdet till 4-0 så var Finland ett slaget lag. Andra halvlek fick såklart en ganska avslagen matchbild. Dock så gjorde det svenska laget ytterligare två mål och slutresultatet skrevs till 6-0.

Snabbdusch, buss till hotellet och mat. Sen var det bara att återvända till stadion igen för att ta sig an Norge två timmar senare. 

Ett hungrigt Norge tog tag i spelet direkt med två hörnor inom tre minuter, varav en verkligen dansade på mållinjen men en jätteräddning av Filip Sundberg räddade Sverige. Den svåra motvinden stoppade dock inte Sverige därefter. I den fjärde minuten så vände Sverige på steken på en vänsterhörna. 1-0 smällde Alexander Härndahl stenhårt in.


Matchen fortsatte lite trevande från båda lagen där målchanserna fanns både här och där men med viss möda så går Sverige in i pausledning med 4-0 efter ytterligare mål av Härndahl samt av Isac Karlsson x2

Sen kom proppen ur!

45:e, 5-0 Isak Karlsson
46:e, 6-0 Noa Djäkner
47:e, 7-0 Alfred Rustas


Efter detta så hade Sverige verkligen både vinden i ryggen men också taktpinnen. Det ena anfallet efter det andra satte verkligen det norska försvaret på prov. 
Slutsiffrorna skrevs tillslut till hela 10-0

Nu väntar semifinal i morgon lördag mot Finland kl 12.00 rysk tid. 

Spännande avslut på denna kväll då alla grabbar vräkt i sig en trippelburgare från en känd snabbmats kedja. Då gick brandlarmet på hotellet som evakuerades. Ingen fara dock. Alla spelare och ledare välbehållna.

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg