Hoppa till sidans innehåll

90 bandytalanger samlades i Uppsala

27 MAJ 2019 13:43
Den gångna helgen samlades tre svenska ungdomslandslag, totalt cirka 90 spelare, i Uppsala för ett fullmatat läger inför den kommande säsongen.
  • Skapad: 27 MAJ 2019 13:43

Den gångna helgen tog det svenska F17-, P17- och P19-landslaget sina första steg mot säsongen 2019/20 i samband med det stora läger som arrangerades i Uppsala. Totalt cirka 90 spelare, 30 från varje landslag, var på plats och fick där bland annat:

  • - En föreläsning och information om kost och kostens betydelse för idrottande ungdomar av Johannes Wingren från Bosön.

  • - Drillas i innebandyns teknik och taktik av Markus Puskula, förbundskapten för innebandyns P19-landslag och instruktör på innebandygymnasiet i Uppsala.

  • - Testa sin fysiska status med hjälp av Agne Bergvall och Rasmus Elfgaard från HPC Växjö.


– Det var en kanonhelg måste jag säga. Det var jättebra och det var jättekul att få träffa grabbarna. I mitt fall så hade jag ju den här ålderskullen även i P17 så det blev ju lite av ett kärt återseende av mångaa spelare, säger P19-landslagets förbundskapten, Mattias Rehnholm, och fortsätter:

– Nu var det fokus på tester, på att prata om träning och så fick de en väldigt bra kostföreläsning av Johannes Wingren. Både vi ledare och spelare tycker det var jättebra samt att vi fick skaffa oss en bild av hur deras träning ser ut nu. Det är ju väldigt olika i den här åldern då vissa spelar seniorbandy, vissa gör det inte, vissa spelar i Elitserien och så vidare. Det är väldigt stora skillnader så det var bra för oss att få skaffa oss en bild av hur deras träning ser ut.

Rehnholm är även förtjust i upplägget att flera landslag får chansen att träffas under en helg som denna.

– Det är ju väldigt positivt, så är det ju. Spelarna möts väl kanske mest vid luncher, fika och den typen av lägen eftersom vi inte hade några gemensamma träffar. Det blir ju lite samma för oss ledare, men jag tycker att det är bra att vi får träffas. Spelarna kanske inte hinner utbyta jättemycket erfarenheter med varandra, men möjligheten att träffas ges och det tycker jag är oerhört bra.

För P19-landslagets del väntar nu en sommar utan samlingar, men trots det så finns det arbete att göra fram till nästa samling i september.

– Nu ska spelarna få en indivuell utvärdering på de tester som gjorts samt få en återkoppling om vart kraven ligger och utifrån det då få veta vad de behöver jobba på fram tills att vi träffas i september. Då blir det ju mer att vi kommer att lägga fokus på det speltekniska, på isen och sådana saker. Nu handlar det ju mycket om att komma väl förberedd till säsongen, säger han.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg