Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Wennerholm Roman Shamsutov tar emot pris som Sveriges bästa spelare i mötet med Ryssland.

Tung svensk förlust mot Ryssland - "Vi har lite för stor respekt"

22 MAR 2018 20:02
Det svenska P15-landslaget fick en tung avslutning på premiärdagen av VM-turneringen i Söderhamn. Detta då Ryssland vann torsdagskvällens möte med 5-1 (1-0).
  • Skapad: 22 MAR 2018 20:02

Efter premiärsegern mot Finland på torsdagsförmiddagen så var förhoppningen att det svenska P15-landslaget skulle stanna på vinnarspåret även efter dagens andra match - den mot Ryssland. Så blev dock inte fallet.  

Trots att Sverige under delar av den första halvleken spelade med två spelare fler på banan och att matchen var spelmässigt jämnt under långa stunder, så var det ryssarna som tog ledningen och i den andra halvleken kunde den ledningen utökas både en och flera gånger om. Även då trots mängder av ryska utvisningar. Marginalerna fanns helt enkelt inte med det svenska landslaget, vilket visade sig främst via ett antal bra målchanser där avsluten inte gick på mål och när Ryssland får spela i ledning så är de svårslagna.

– Det är ett väldigt bra jag vi möter och vi har lite för stor respekt för dem i början. Vi har ändå tre riktigt bra målchanser i första halvlek, så det är lite orättvist, men så är det. I andra halvlek går vi tyvärr ut och tappar två enkla mål i början. Vi flyttar upp lite folk och förmår att stressa dem lite och då får vi utdelning direkt på det faktiskt, men sedan tar orken lite slut. Vi slarvar lite i det tuffa jobbet som ett lag. Vi måste jobba för varandra, säger förbundskapten Göran Boström och konstaterar att det trots allt var Sveriges fina spel som gjorde att motståndarna blev tvungna att dra på sig väldigt mycket utvisningar.

– Vi får de utvisningarna med oss för att vi gör de saker vi har sagt att vi ska göra. Vi flyttar bollen i sidled och försöker gå brett runt dem. Då hänger de inte med oss när vi sätter de passningarna rätt och då måste de slå ner oss eller dra ner oss. Sedan får vi inte riktigt utdelning när de är någon man kort tyvärr. Vi får lägga jättemycket kraft på att ta tillbaka bollen när vi väl tappar den, för de är otroligt bra där och det går jättefort, säger han.

Under fredagen avslutar Sverige gruppspelet med match mot USA klockan 10.00 och därefter spelar man semifinal antingen klockan 17.00 eller klockan 19.30.

– I och med att USA har den kvalitet som de har så måste vi vara ödmjuka, men samtidigt kan det vara skönt att vi inte har en "blodig" match i morgon, konstaterar Göran Boström.

Matchfakta Sverige P15 - Ryssland P15

9’ 0-1 Andrei Busygin (ass. Ian Tevs)

32’ 0-2 Ivan Kondratyev

44’ 1-2 August Ljung

45’ 1-3 Andrei Busygin

53’ 1-4 Ivan Kondratyev

62 1-5 Maxim Nashchekin

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg