Hoppa till sidans innehåll
Sveriges P15-landslag får sina VM-silvermedaljer i Söderhamn.

Svenskt VM-silver på hemmaplan - ”Tårarna rinner”

24 MAR 2018 16:14
Det blev inget svenskt VM-guld på hemmaplan i Söderhamn. Ryssland blev nämligen för svåra för P15-landslaget i en sannerligen välspelad final under lördagen.
  • Skapad: 24 MAR 2018 16:14

Det svenska P15-landslaget hade gått igenom VM-turneringen på hemmaplan i Söderhamn med tre segrar av fyra möjliga inför lördagens final. Den dittills enda förlusten hade kommit mot Ryssland i gruppspelet, men lördagens final innebar en chans till blågul revansch.

Så blev dock inte fallet. Artur Shelpiakov gav Ryssland ledningen efter knappa kvartens spel i den första halvleken och drygt tio minuter senare dubblerade Mikhail Shirshov det svenska underläget. Kort därefter missade Sverige en straff och det visade sig vara en fingervisning om hur den här dagen skulle arta sig. 

Hemmalaget skapade mängder av hörnor matchen och svarade genomgående för en imponerande spelmässig insats, men utdelningen lyste med sin frånvaro fram till den andra halvlekens slutminuter då Alexander Jonsson kunde tröstmåla fram till 1-3 på Sveriges 13:e hörna i matchen.

Lagkapten Rasmus Skarps lyckades därefter göra ytterligare ett hörnmål fram till 2-3, men när Andrei Busygin återigen hittade nätet bakom den svenske målvakten så var matchen avgjord. Mikhail Shirshov satte därefter 2-5 på tilläggstid och ryskt VM-guld i Söderhamn med ett väl kämpande Sverige på silverplats.

– Vad ska jag säga… Tårarna rinner just nu. Det här var troligtvis den bästa P15-matchen jag någonsin sett. Det var ett jättehögt tempo och båda lagen ville köra. Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville spelmässigt, men inte resultatmässigt, säger förbundskapten Göran Boström och fortsätter:

– Vi missar en straff i första halvlek och 1-2 där hade kanske gjort att det sett annorlunda ut. När vi väl gör mål i andra halvlek så får vi jättemycket energi av det, men på slutet när vi måste gå för det så blir det luckor bakåt.

Jag förstår att det är svårt såhär tätt inpå, men om du försöker summera ert VM i stort?

– Ja, alltså MVG. Eller A eller hur betygssystemet ser ut nu för tiden. Det är så nära perfekt. Vi gör mycket av det vi har tränat på och killarna suger åt sig jättebra av det vi säger till dem. Alla ställer upp för varandra och om det bara får gå några timmar så kan vi säkert vara väldigt nöjda och stolta över den här silvermedaljen också.

Tidigare under lördagen besegrade Finland USA i bronsmatchen med 7-2. 

Matchfakta Sverige P15 - Ryssland P15 VM-final:

13’ 0-1 Artur Shelpiakov

27’ 0-2 Mikhail Shirshov

56’ 0-3 Andrei Busygin (ass. Mikhail Shirshov)

63’ 1-3 Alexander Jonsson (Karl Tagesson, hörna)

66’ 2-3 Rasmus Skarps (hörna)

70’ 2-4 Andrei Busygin

72’ 2-5 Mikhail Shirshov

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg