Hoppa till sidans innehåll

Klart: Pär Gustafsson tar över P15-landslaget

30 MAR 2018 13:15
Kommande säsonger kommer det svenska P15-landslaget att ledas av Pär Gustafsson.
  • Skapad: 30 MAR 2018 13:15

Pär har en stark karriär bakom sig som spelare i Villa Lidköping, Bollnäs och Sandviken. På meritlistan finns bland annat ett VM-guld.

– Efter karriären var jag assisterande tränare till Ari Holopainen i Villa en halv säsong. Annars har jag varit ungdomsledare i fotboll och naturligtvis följt bandyns tätt, säger Pär Gustafsson och fortsätter.

– Det här känns jätteroligt. Man blir stolt och hedrad att få vara med i dessa sammanhang och få chansen att forma och utveckla framtidens svenska bandystjärnor.

  
Pär tar över rollen som huvudansvarig förbundskapten efter Göran Boström.

– Göran har tillsammans med Daniel Skarps coachat våra 15-åringar under de senaste säsongerna, ett arbete som var på vippen att nå den stora framgången med en VM-titel. Såväl Göran som Daniel kommer att arbeta vidare med förbundets verksamhet där de kan dra nytta av den erfarenhet de fått i möten med ryssar och finnar. Pär kommer att fortsätta med arbetet som påbörjats med inspirationsdagar för 13- och 14-åringar och därpå läger som slutligen leder till ett 15-års-landslag, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande i landslagskommittén, och fortsätter.

– Vi är övertygade om att Pär med sin erfarenhet och stora analytiska förmåga kommer att tillföra oss en fortsatt utveckling av vårt yngsta landslag. 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg