Hoppa till sidans innehåll

Tufft motstånd för svenska landslaget

27 JAN 2020 11:45
Landslaget återvände från 3-nationersturneringen i Finland med två förluster i bagaget.
- Killarna gjorde ett fantastiskt jobb, men det är klart att vi är besvikna, säger förbundskapten Michael Carlsson.
  • Skapad: 27 JAN 2020 11:45

Finland stod för motståndet i första matchen på fredagskvällen. Det blev en jämn drabbning som Sverige ledde med 2-1 till en bit in på andra halvlek, efter mål av Martin Karlsson, Villa Lidköping och Simon Jansson, Edsbyn.

- Vi hade bud på 3-1 också, men lyckades inte få in bollen. Istället kunde Finland reducera och till slut göra segermålet med tio minuter kvar, säger Michael Carlsson.

Matchen slutade 3-2.

 - Alla gjorde bra ifrån sig. Inte minst nye Joel Broberg på sin plats som vänsterhalv. Marginalerna är små och det är klart att det är tråkigt när vi inte får med oss resultatet, vi spelar för att vinna.

 På lördagen väntade Ryssland. En på pappret svår motståndare, men Sverige inledde utan respekt.

- Vi förde spelet och tog ledningen med 3-2 i andra halvlek, säger Carlsson. Men så vände ryssarna till 4-3 på bara några minuter. Det kändes snopet!

Svenskarna började jaga, men kom aldrig i fatt och matchen slutade 7-4. Oscar Wikblad, Edsbyn, gjorde ett mål och Christoffer Fagerström, Bollnäs, stod för hela tre.

 - Vi har provat en hel del nya uppställningar och ska utvärdera vad vi tar med oss och vad vi behöver lägga till. Vi har testat oss fram hela säsongen och det är dags att sätta laget nu, fortsätter Michael Carlsson.

- I första hand saknar jag samspel, men det är inte så konstigt. Vi har gjort en träning tillsammans, men har kunnat leva på att varje spelare är så skicklig på sin position och så bra taktiskt utbildade. Inför VM får vi dock chans att träna ihop laget under flera samlingar och det kommer att bli bra.

Han är nöjd med insatsen av Christoffer Fagerström samt Joel Broberg och Martin Johansson från Villa Lidköping – trion som kommit till efter senaste landslagsturneringen i december. Särskilt den förstnämnde som bidrog med mycket energi och dessutom gjorde tre mål mot Ryssland.

 25 spelare ska nu tas ut i VM-truppen.

- Jag har fått en bra bild av killarna som vi testade i Finland. Nu finns det några namn till som ska in i laget och som har chansen att visa formen under våren, avslutar Michael Carlsson.

 Finland vann turneringen efter 4-3 mot Ryssland i gruppfinalen på söndagen.

Skribent: Anna Lindén
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg