Hoppa till sidans innehåll

Westh: "Bandylandslaget är något unikt"


På söndag inleds bandy-VM i Moskva och för Sveriges del väntar Finland i VM-premiären. Under torsdagen samlades de regerande världsmästarna i Sandviken för ett förberedande läger. Den 32-årige försvarsspelaren Andreas Westh gör sin sjunde VM-turnering i Moskva.
- Bandylandslaget är något unikt. Igår möttes vi på isen i Göransson Arena i elitserien och idag är vi lagkompisar, säger Bollnäs Andreas Westh sittandes bredvid Sandvikens Christoffer Edlund under torsdagens presskonferens.

Det var länge osäkert om det skulle spelas något bandy-VM den här säsongen. Efter att Finland hoppade av arrangemanget var ett samarbete mellan Vänersborg och Trollhättan aktuellt i höstas. Även Sverige drog sig dock ur eftersom de hade svårt att få ihop ekonomin för att arrangera ett mästerskap för både en A- och B-grupp. Den 24 augusti beslutade det internationella bandyförbundet (FIB) därför att helt ställa in bandy-VM 2010 och istället arrangera en internationell turnering för att ersätta VM.

Något att sträva mot
Den 9 oktober erbjöd dock Moskva FIB att arrangera ett VM för både en A- och B-grupp. FIB:s exekutiva kommitté beslutade att godkänna Moskvas erbjudande. Andreas Westh får därmed chansen att göra sin sjunde VM-turnering i Moskva och för honom betyder landslaget mycket.
- Det är något att sträva mot och det är väldigt viktigt med en bra landslagsturnering varje säsong, menar han.

Offensiven prioriteras
Förbundskaptenen Franco Bergman gör sin första turnering som huvudansvarig ledare för landslaget. Kring lunchtid på torsdagen samlades hans slutliga VM-trupp i Sandviken för att slipa formen inför världsmästerskapet.
- Spelarna är lite slitna efter onsdagens elitserieomgång. Så idag blir det en lugn träning och ikväll snackar vi ihop oss, berättar Franco.
Imorgon, fredag, väntar ytterligare två ispass för det svenska landslaget och krutet kommer att läggas på det offensiva spelet.
- Vi behöver det för att kunna skapa chanser. Vi kommer att få föra spelet i många av matcherna i VM, säger Franco.

VM-premiären direktsänds
På lördag förmiddag flyger den svenska truppen till Moskva och under kvällen väntar ett träningspass i VM-arenan Krylatskoye. Söndagens VM-premiär mellan Sverige och Finland direktsänds i SVT 1 med start 16.00. Matchen kommenteras av Chris Härenstam och Hans Elis Johansson.

 

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg