Hoppa till sidans innehåll

Fyra mål av Daniel mot Kazakstan


Sverige hade lekstuga mot Kazakstan i den tredje gruppspelsmatchen i VM i Moskva. I halvtid var siffrorna 6-0 till de regerande världmästarna, vid full tid stod det 12-0 på resultattavlan. Ifjol missade anfallstjärnan Daniel Andersson VM på grund av en knäskada. I dagens match blev han främste målskytt med fyra fullträffar och är totalt uppe i nio mål i VM. Imorgon, onsdag, väntar match mot Norge för svensk del innan man tar sig an värdlandet och ärkerivalen Ryssland på torsdag.

Under VM i Västerås förra året störde Kazakstan Sverige rejält i lagens gruppspelsmöte. Under tisdagskvällen i Moskva-VM var de inte ens nära poäng mot Sverige. Målvakten Andreas Bergwall gjorde sin första match i årets VM och behövde inte jobba ihjäl sig.
- Jag vet inte om de gick på 100 procent, de har ju viktigare matcher den här veckan än den här. För egen del var det skönt att känna att jag inte besväras av ljumsken. Jag har faktiskt bara spelat en enda match sedan skadan inför VM, så det här var nyttigt speciellt om jag nu ska vara förstemålvakt, säger Bergwall till TT.

Förbundskapten Franco Bergman var mer än nöjd efter matchen:
- Det här var riktigt bra. Det var mer vi som var bra än de som var dåliga. Vi drev upp farten på ett bra sätt, försvarade oss högt upp i banan och drog i sär deras lag. Det var roligt att se, säger Bergman till TT.

Kazakstan - Sverige 0-12 (0-6)
Målskyttar: Daniel Andersson 4, Christoffer Edlund 3, Patrik Nilsson 2, Stefan Erixon, Daniel Berlin, Daniel Mossberg 

Foto: Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg