Hoppa till sidans innehåll

sverige fick revansch inför 2139 åskådare


Under lördagen förlorade Sverige den första av helgens två bandylandskamper mot Ryssland. Söndagens retur i nyinvigda Arena Vänersborg vann Sverige med 7-4 inför 2139 åskådare.
- Vi spelade väldigt bra idag. Vi fick med fler lyft och fick till ett bredare spel än igår vilket gjorde ryssarna osäkra i försvarsspelet, säger förbundskaptenen Franco Bergman till svenskbandy.se. Idag tog vi ledningen och kommandot från start och det påverkar hur dom agerar.

Ryssland var på väg att hämta in ett tremålsunderläge i den andra halvleken. Sverige gjorde dock tre raka mål fram till 7-3 innan Maxim Chermnykh fastställde slutresultatet till 7-4 i den 89:e minuten. Blågult svarade för en fin försvarsinsats.
- Deras tre första mål tillkom på hörna. Deras första och enda spelmål kom i den 89:e minuten, berättar Franco Bergman.

Skyttekungen fick kliva av
Allt gick dock inte i dur för Sverige i landskampen. Patrik Nilsson tvingades lämna planen efter 30 minuters spel, i en situation med två ryska spelare skadade han ena benet. Dessförinnan hade han gjort två mål.
- Han är hårt lindad strax ovanför fotknölen. Han ska kolla upp skadan när han kommer hem till Stockholm, berättar Franco.

Bandy i världsklass
Publiken fick njuta av bra bandy i Arena Vänersborg och arrangörsklubben IFK Vänersborg var mycket nöjda med dagen.
- Det var helt suveränt. Matchen, publiken och stämningen var jättebra. Det var bandy i världsklass, säger IFK Vänersborgs klubbchef Roland Olin till svenskbandy.se. Arenan är dock inte helt färdig. Det finns många detaljer kvar att jobba med så som försäljningsställen och biljettsystem. Allt ska vara helt klart till elitseriepremiären i slutet av oktober.

 

Foto: Per Selin, prospektfoto
/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg