Hoppa till sidans innehåll

rysk seger i första mötet


Sverige föll med 3-6 i den första av helgens två bandylandskamper mot Ryssland. Blågult fick en tung start på matchen och låg under med 2-0 efter sju minuters spel i ABB Arena, Västerås. Därefter tog Sverige över spelmässigt under en period. En bit in i den andra halvleken var ställningen 3-3, men ryssarna avgjorde matchen med tre mål den sista halvtimmen.
- Vi gör trots förlusten en bra prestation och vi kan ta med oss en hel del. Det är många spelare som deltar och vi skapar mycket chanser, säger den svenske förbundskaptenen Franco Bergman.

- Jag tycker att det var en bra match för att vara så tidigt på säsongen, men det finns definitivt bitar i spelet som vi kan jobba med. Vi spelar lite för mycket i mitten och måste kunna använda kanterna mer. Vi måste spela lite klokare när ryssarna backar hem.

Nöjd debutant trots förlusten
22-årige Tobias Holmberg var en av två svenska debutanter. Den VSK-fostrade mittfältaren fick göra landslagsdebut i sin hemmaarena.
- Det var självklart underbart och jättekul trots att det blev förlust. Jag fick rysningar i kroppen under nationalsången, säger Tobias Holmberg till svenskbandy.se. Jag känner mig jättenöjd med debuten, jag hade några bra passningar och några lägen att göra mål, berättar Tobias som bland annat hade ett stolpskott i den första halvleken.
- Han går in och gör en bra match, han har bra fart och blick i spelet, berömmer Franco Bergman.
Tobias har tidigare representerat både det svenska P17- och P19-landslaget. Den andra svenska debutanten var Sandvikens försvarsspelare Linus Pettersson.

 

På söndag spelas returen i Arena Vänersborg, kl 16.00 är det avslag.

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32 Skribent: Hanna Wennerholm
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg