Hoppa till sidans innehåll

minst en debutant i Francos nya trupp


Lördagen den 26 och söndagen den 27 september spelar Sverige rekordtidiga landskamper mot Ryssland i Västerås och Vänersborg. Fredagen den 18 september kommer den nye förbundskaptenen Franco Bergman att presentera sin första landslagstrupp.
- Det är tidigt på säsongen och man kan inte bortse från att det är fjolårets prestationer som ligger till grund för uttagningen, säger Franco Bergman till svenskbandy.se och berättar att truppen inte är spikad men avslöjar redan nu att den kommer att innehålla minst en debutant.

Truppen kommer att innehålla 17 man, två målvakter och 15 utespelare.
- Jag kommer att vänta så länge jag kan med att ta ut truppen för att hinna se så många av spelarna som möjligt på is, säger Franco Bergman.

Den 25 augusti meddelade Svenska Bandyförbundet att det inte blir något VM i Sverige kommande vinter. Några dagar senare aviserade Internationella Bandyförbundet att det inte blir något världsmästerskap överhuvudtaget. Det svenska landslaget får därmed vänta till 2011 innan man får chansen att ta en ny VM-titel.
- Det är tråkigt för bandyn att det inte blir något VM. Det är viktigt med internationellt utbyte, menar Franco Bergman. Landskamperna i slutet av månaden är enda chansen att se landslaget på hemmaplan den här säsongen, säger Franco och tycker det är olyckligt att man inte kan ta tillvara på de möjligheter som VM-guldet i Västerås gav.

Landskampsschema
Lördag 26/9 kl 14.00 Sverige - Ryssland i ABB Arena, Västerås
Söndag 27/9 kl 16.00 Sverige - Ryssland i Arena Vänersborg

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg