Hoppa till sidans innehåll

Herr-VM i vinter - trots allt


Bandyvärlden var inställd på en säsong utan ett herr-VM. Därför kommer det Internationella Bandyförbundets (FIB) besked om att VM kommer att arrangeras i Moskva 24-31 januari 2010 som en stor överraskning.
- Jag tycker att vi får beskedet för sent. Vi har redan, efter mycket om och men, satt våran nationella säsongsplanering. Det här blir svårt för oss att hantera. Vi kommer att ha ett möte under World Cup för att ta ställning till det här, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin till svenskbandy.se.

Ett VM i januari får konsekvenser för bland annat den svenska elitserien. Minst tre omgångar kommer att behöva flyttas vid ett svenskt VM-deltagande.
- Det är väldigt knepigt att man inte har bättre framförhållning, det handlar ju ändå om ett VM, säger Sandvikens tränare Thony Lindquist. För oss som lag kanske det inte gör så mycket, men andra delar av föreningen får större bekymmer, menar han.

Bandy-VM 2010 är en fråga som har diskuterats sedan VM i Västerås i januari 2009. Efter att Finland hoppade av arrangemanget var ett samarbete mellan Vänersborg och Trollhättan aktuellt i höstas. Även Sverige drog sig dock ur eftersom de hade svårt att få ihop ekonomin för att arrangera ett mästarskap för både en A- och B-grupp. Den 24 augusti beslutade FIB därför att helt ställa in bandy-VM 2010 och istället arrangera en internationell turnering för att ersätta VM.

Den 9 oktober erbjöd dock Moskva det Internationella Bandyförbundet att arrangera ett VM för både en A- och B-grupp. FIB:s exekutiva kommitté beslutade att godkänna Moskvas erbjudande.

Ett VM kommer därmed att spelas i Moskva den 24-31 januari 2010. Den 19 oktober kommer FIB att skicka ut en inbjudan och länderna har därefter två veckor på sig att svara.
- Det är olyckligt med dom här beslutsvägarna och att inte få någon riktig klarhet, säger den svenske förbundskaptenen Franco Bergman. Men det är bra för sporten att det blir ett VM, men det är inte bra att beskedet kommer så här sent.

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg