Hoppa till sidans innehåll

team Öhrlund är redo för VM


 
Kl 12.00 är det dags för premiärmatch i årets VM, första lag ut är Norge och Ryssland. Två timmar innan match är det svenska domarteamet bestående av Peter Öhrlund (i mitten på bilden), Mikael Andersson (till vänster) och Tobias Lindberg (till höger) på plats vid ABB Arena.
- Vi har redan haft en genomgång på hotellet där vi gick igenom våra roller på isen, säger Peter Öhrlund till bandyvm.se.

Efter ankomsten till arenan gör domarna en inspektion av målburarna och tar reda på vilka färger som lagen kommer att spela i.
- Sen brukar vi värma upp och bolla lite "gris" utanför arenan innan vi värmer på is en timme innan match, säger Peter Öhrlund.
- Därefter går vi in i omklädningsrummet och de sista 25 minuterna innan matchstart är det oftast knäpptyst och vi laddar för oss själva, berättar Tobias Lindberg som gör sin sjätte VM-turnering.

Domartrion har tidigare dömt några matchen ihop i Elitserien, men nu är det internationella matcher och reglerna skiljer sig åt på vissa punkter, bland annat hörnorna.
- Det är lite synd att de svenska och internationella reglerna skiljer sig åt, men det ska inte bli några problem, säger Mikael Andersson samtidigt som han gör sig redo för att döma sin första VM-match.
- Det kommer att bli en fullspäckad vecka, konstaterar Mikael med ett leende.
 
 
/Erik Jonsson, bandyvm.se
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg