Hoppa till sidans innehåll

sverige vann enkelt i VM-premiären


 
Sverige fick en lätt resa i VM-premiären mot Finland inför 4263 åskådare. Sverige tog snabbt komandot och hade halvtidsledning med 2-0, i andra halvlek ryckte Sverige ifrån Finland och segersiffrorna skrevs till 8-1. Landslagsdebutanten Christoffer Edlund noterades för två fullträffar i matchen. Även VM-debuterande Joakim Hedqvist svarade för två mål mot ett blekt Finland.

Sverige fick en bra start på årets VM-turnering efter att enkelt ha besegrat Finland med 8-1. Det var Sverige som tog ledningen i en ganska lugn inledning utav den första halvleken genom Per Hellmyrs som stod för ett riktigt klassmål då han skrinnade från sin högerhalvsposition rätt igenom det finska laget och satte 1-0, detta i den 10:e matchminuten.

Sverige ökade också på sin ledning till 2-0 genom Christoffer Edlund på en lyra från Per Hellmyrs. Sverige spelade ett stabilt spel och Finland hade svårt att komma till några bra målchanser. 2-0 i halvtid var i underkant då Christoffer Edlund bland annat missat två frilägen.

Även andra halvlek kom att domineras utav Sverige som gjorde 3-0 genom Joakim Hedqvist på ett riktigt vasst skott i bortre krysset. Det kom ett svensk ryck då man från den 60:e matchminuten till den 75:e gjorde fem mål. Finland fick in ett tröstmål i den 78:e matchminuten på en hörna genom Markus Kumpuoja.

Det var en odiskutabel svensk seger mot ett Finland som hade oerhört svårt att skapa målchanser och som egentligen aldrig var i närheten utav att rubba Sverige. Sverige å sin sida spelade ett bra anfallspel med stor delaktighet och det ser bra ut inför fortsättning på VM. Nu väntar för svensk del Kazakstan och för Finlands del väntar Norge.

Läs mer om VM på bandyvm.se

Foto: Erik Drakenberg, xfoto

/Victor Jensen, bandyvm.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg