Hoppa till sidans innehåll

svege vände0-2-underläge på Zinken


Det var dels en match mellan två bra lag och det var också en match som innehöll allt, otroliga individuella prestationer, snygga anfall, tuffa tacklingar och dramatik. Dessutom kom matchen att avgöras på straffläggning efter fulltidsresultatet 2-2. Sverige vann efter straffar med 6-5, detta efter en omgång med sudden death-straffar.

Zinkensdamms IP var skådeplats för en riktigt underhållande och välspelad bandymatch mellan Sverige och regerande världsmästarna Ryssland. Ryssland var också det lag som tog kommandot i inledningen utav matchen och kunde redan efter sex minuter ta ledningen genom Mikhail Sveshnikov sedan Sverige slarvat i försvarszon. Det var Ryssland som hade bollinnehavet och kunde också göra sitt andra mål sedan samme målskytt, Mikhail Sveshnikov, lurat upp det svenska försvaret på läktaren med sina helt makalösa dribblingskonster. Ett mål i yppersta världsklass!

Sverige kunde komma tillbaka in i matchen sedan Ryssland dragit på sig tre utvisningar och kunde då ta över mycket utav spelet. Sverige pressade ryssarna högt upp i banan vilket gav misstag i det ryska försvaret. Sverige fick också chansen att reducera när Christoffer Edlund blev helt ren med den ryske målvakten och visst satte han reduceringsmålet efter ett säkert avslut. Första halvlek slutade med rysk ledning 2-1 inför 5215 åskådare i ett perfekt bandyväder.

I andra halvlek var Sverige det starkaste laget. Sverige skapade målchanser, främst i ett antal hörnor, och det var just på en hörna, från vänster, som Sveriges specielle hörnskytt Joakim Hedqvist pangade in 2-2-målet efter 61 minuters spel. Matchen gick sedan ner sig både i tempo och i kvalitet. Det skapades dock målchanser åt bägge hål, men närmast att avgöra på ordinarie matchtid var Ryssland som i slutet hade ett stolpskott och ett riktigt vasst hörnskott, som räddades på mållinjen.

Straffläggningen kom också att bli riktigt dramatisk och det avgjordes först efter en omgång i sudden death-straffar. Ryssland hade chansen i sista ordinarie omgången att avgöra genom Maksimov, men han sköt rätt på Andreas Bergwall i Sveriges mål. Sedan kunde Anders Östling göra mål på nästföljande straff och när ryssen Pogrebnoy missade var den svenska segern ett faktum.

Under torsdagen spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch i VM mot Vitryssland i Västerås klockan 11:30 och Sverige får förmodligen möta Kazakstan i semifinal efter dagens seger.

Läs mer om VM på bandyvm.se

Foto: Martin Henriksson, xfoto

/Victor Jensen

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg