Hoppa till sidans innehåll

nu har bandy-Vm börjat på allvar


 
Under lunchtid på tisdagen invigdes plastisen mitt i Västerås city och världsstjärnorna Per Fosshaug och Micael Carlsson såg till att kommunalrådet Elisabeth Unell inte tog några felskär när det blå/gula bandet skulle kapas med den klassiska invigningssaxen. Allt gick bra. TV-kamrorna gick varma, radiosändarna skickade sina signaler genom etern och de samlade åskådarna klappade ivrigt i händerna.


Foto: Annki Bergsten, Västerås

Plastisen kommer att finnas kvar som en attraktion fram till stora invigningsfesten av Bandy-VM i ABB Arena på söndag. Direkt efter invigningen var det dags för allmänhetens åkning. Skridskor finns att låna i VM-butiken i Sigmavaruhuset. Under kvällen fortsätter aktiviteterna med en uppvisning av Västerås konståkare.

På fredag är det dags att sväva fram på isen med kvällsåkning till musik, som det var i gamla tider på Nybroviken och lördagen den 17 januari är det dags för den stora drabbningen inför VM-festen. Politiker glider ut på banan för att möta bandspelarna från Västerås All Time Stars. Där blir det en verklig en match.
 
 
 
/HG Wallén, Västerås
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg