Hoppa till sidans innehåll

landslagsstjärna missar bandy-VM


 

Skadan som landslagsstjärnan Daniel Andersson ådrog sig i Villa Lidköpings bortamatch mot Gripen Trollhättan visade sig vara allvarlig. 25-åringen har fått sin dom, ett inre ledband i hans vänstra knä är helt av. Det kommer nu att dröja minst fyra veckor innan Daniel kan åka skridskor igen.
- Det här känns som ett slag i ansiktet, säger en nedstämd Daniel Andersson till bandyvm.se. Skadan innebär att anfallaren missar bandy-VM i januari.

Nässjöfostrade Daniel Andersson var Sveriges bäste målskytt i Rossijaturneringen som avgjordes i Novosibirsk för drygt en vecka sedan. Han svarade totalt för sju mål på Sveriges fem matcher i VM-genrepet. Nu får Sverige klara sig utan den snabbskrinnande anfallaren i bandy-VM som avgörs i Västerås 18-25 januari.
- Om jag ska spela VM vill jag vara förberedd till hundra procent. Det kommer jag aldrig att kunna vara nu och därför är det bättre att någon annan spelare tar min plats i truppen, säger Daniel Andersson.
- Det är väldigt tråkigt för Daniel och jag lider med honom. Daniel är en fantastisk bandyspelare och han var våran bäste anfallare i Rossijaturneringen, det här är ett stort avbräck för oss, säger förbundskapten Anders Jakobsson.

Foto: Martin Henriksson

/Erik Jonsson, bandyvm.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg