Hoppa till sidans innehåll

fördubblat medieintresse för VM


På söndag inleds bandy-VM i Västerås och intresset från media är stort. Ungefär 200 medierepresentanter har ackrediterat sig för historiens 29:e världsmästerskap i bandy.
- Jämfört med VM 2004 då Västerås senast stod som huvudarrangör så har antalet medieackrediteringar mer än fördubblats, säger Hans-Göran Wallén, medieansvarig under VM 2009, till bandyvm.se.

- Den stora förändringen jämfört med 2004 är att webben har utvecklats och det är väldigt många webbreportrar som ackrediterat sig inför årets VM, säger Hans-Göran och berättar att det utöver alla svenska journalister även ackrediterats ett stort antal reportrar från Ryssland, Finland och Norge samt en amerikan.

Sveriges Radio storsatsar
Tre av Sveriges gruppspelsmatcher, samt semifinal- och finalspelet direktsänds i Sportextra i landets största radiokanal, Sveriges Radio P4. Robert Tennisberg är huvudreferent, med förre förbundskaptenen Kenth Hultqvist som expert vid sin sida. Magnus Wahlman och Jenny Rask ingår också i Radiosportens VM-team.
- Vi har ett rutinerat team som varit på plats på flera VM-turneringar. Kenth Hultqvist har ju
dessutom mer erfarenhet än någon annan när det gäller bandy-VM, efter sina år som både spelare, ledare och radioexpert, säger Robert Tennisberg till bandyvm.se.

TV-sändningarna når 46 länder
SVT sänder direkt från Sveriges premiärmatch mot Finland på söndag och från onsdagens gruppspelsmatch mellan Sverige och Ryssland på Zinkensdamm. Båda semifinalerna samt brons- och finalmatchen sänds också direkt i SVT. Förutom sändningar i SVT kommer även en del matcher att sändas i finsk och rysk TV. Dessutom kommer Eurosport 2 att sända fem VM-matcher som når 33 miljoner hushåll i 46 länder och kommenteras på 11 språk.

 

Foto: Martin Henriksson, xfoto

/Erik Jonsson, bandyvm.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg