Hoppa till sidans innehåll

Västerås blir huvudort för bandy-VM


När bandy-VM genomförs i Sverige den 18-25 januari 2009 kommer Västerås att vara huvudort. I den toppmoderna bandyhallen ABB Arena kommer huvuddelen av de 44 VM-matcherna att spelas. Det svenska landslaget kommer att få bekänna färg redan i sin inledningsmatch. Efter invigningen står nämligen Finland för motståndet, söndagen den 18 januari kl 15.45 är det avslag.

Tre av Sveriges matcher är utbrutna; matchen mot Kazakstan spelas på Isstadion i Eskilstuna, mötet med Norge spelas på Bergshamra IP i Solna och toppmatchen Sverige - Ryssland spelas på Zinkensdamms IP i Stockholm. Matchen mellan Ryssland och Finland kommer att spelas på Studenternas IP i Uppsala.


Samabete. Bandy-VM 2009 arrangeras av Svenska Bandyförbundet (SBF) och Internationella Bandyförbundet (FIB) i samarbete med TB Västerås, Västerås SK, Rocklunda Sport & Event och Västerås & Co. Från vänster på bilden; Rolf Käck (SBF), Stig Tibblin (ordf. TB Västerås), Anders Jakobsson (förbundskapten), Håkan Ramsin (ordf. SBF) och Mats Andersson (ordf. VSK).

Bästa VM någonsin
På Rocklundaområdet i Västerås finns det unika förutsättningar i och med att man både har en bandyhall, ABB Arena, samt en intilliggande bandybana, Hakonplan. Målet som VM-organisationen satt upp är att arrangera tidernas bästa bandy-VM, en tuff men inte omöjlig uppgift.
- Det är en härlig utmaning att ta tag i. Ryssland har stått för fina arrangemang i både Kemerovo 2007 och nu senast i Moskva 2008 så vi har ett stort arbete framför oss, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Rolf Käck.

Anders Jakobsson gör sin fjärde VM-turnering som förbundskapten för Sveriges A-landslag. De tre tidigare mästerskapen har slutat med finalförluster mot Ryssland. I vinter kommer rekordmånga svenska spelare att hålla till i den ryska ligan, något som kan ha en positiv effekt på det svenska landslaget.
- Det är klart att svenskarna i den ryska ligan utvecklas på ett positivt sätt. De lever som heltidsproffs och under försäsongen tränar många lag två pass om dagen, berättar Anders.

Webbansvarig ber om ursäkt över att felaktiga uppgifter kring två av VM:s utbrutna har förekommit på svenskbandy.se.

Foto: Annki Bergsten och HG Wallén, Västerås

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg