Hoppa till sidans innehåll

USA siktar på A-gruppenFörväntningarna är höga när det amerikanska bandylandslaget åker till Sverige för att försvara sin titel som B-gruppsmästare och att ta sig upp till A-gruppen till VM 2010. Laget har siktet inställt på att ta sig upp till A-gruppen eftersom laget är näst intill intakt från 2008 vilket inkluderar B-gruppens MVP Daren Richardson som till vardags spelar i Allsvenskan för Jönköping Bandy och Jasper Felder som har en stark säsong i GT76. Förbundskapten Chris Middlebrook tror att laget har kapacitet att ta sig upp till A-gruppen.

- Det är väldigt viktigt för bandyns utveckling i USA att vi spelar mot de bästa lagen och vi har varit borta från finrummet alldeles för länge och det är på tiden att vi kommer dit igen, säger Chris Middlebrook. Även om målet är att spela kvalificeringsmatchen till A-gruppen så är det ingen risk att USA kommer att underskatta sina motståndare.
- Varje år blir B-gruppen bättre och bättre och vi måste jobba hårdare för att vinna, säger Chris Middlebrook.


Foto: Chris Halden

Middlebrook och biträdande förbundskapten Chris Halden har jobbat hårt med landslaget sedan september för att komma så väl förberedda till VM som möjligt. Chris Halden hoppas att veteranerna Steve Nelson, Rick Haney, Chris Priess och Mikael Sandberg (född och uppvuxen i Sverige) som har spelat väldigt bra under den första delen av serien kommer att visa ledarskap på och utanför isen i det annars ganska unga amerikanska landslaget.

Några av de yngre spelarna som Chris pratar om är förra årets skyttekung i B-gruppen Jon Keseley samt Jon Arundel och Mike Hosfield som alla spelade I Helenelunds IK förra säsongen. Tyvärr så är målvakten från förra året, Eric Kraska, som också spelat i Helenelund skadad och kan inte delta i VM men han har blivit ersatt av Bill Kron som har 35 internationella matcher under bältet och Ben Levy som spelar sitt andra VM.

Under VM 2008 så annonserade John "JJ" Jensen som har varit en klippa i försvaret sedan 1993 att han drar sig tillbaka från internationell bandy och han var blivit ersatt av Scott Arundel och Dave Plaunt som båda spelar sitt andra VM.
- Vi hade några hål att fylla från förra VM:et men vi är säkra på att de nya spelarna kommer att tillföra väldigt mycket positivt till laget, säger Chris Halden.

Första matchen för USA är 21 januari mot Ungern.

 

/Thom Wynn, USA Bandy

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg