Hoppa till sidans innehåll

Sverige vände chockunderläge mot Kazakstan


På förhand skulle det bli en lätt andra match för Sverige i Eskilstuna, men kazakerna ville annat. Med ett samlat försvar, stor offervilja och effektiva kontringar kunde kazakerna gå upp i en 3-0 ledning mot de svenska stjärnorna. Sverige fick dock tillslut fart på maskineriet och kunde vända matchen till seger med 4-3, där Anders Östling avgjorde så sent som i den 89:e minuten.

Kazakstan tog överraskande ledningen i den fjärde minuten genom Rodina duon Zagarskiy och Bronnikov, för att sedan sättas under en hård svensk press. Sverige hade ett par riktigt bra lägen att kvittera, bland annat en straff. I övrigt hade dock Sverige en hel del felpass, dålig rörelse och verkade allmänt okoncentrerade. Kazakerna var samlade bakåt och forcerade svenskarna mot sargerna och kontrade när lägena begav sig. Den strategin resulterade även i 0-2 för kazakerna genom Andrey Kovalyov, förmodligen ett historiskt halvtidsresultat.

Chocken fortsatte för svenskarna i andra halvlek då Bedarev petade in 0-3 på en retur i den 52:e minuten. Sverige fortsatte dock att mangla på och åtta minuter senare kunde Hedqvist smälla in en reducering, för att sedan göra det ytterligare en gång på hörna. Efter ett konstant tryck mot kazakernas mål kunde speldirigenten Per Hellmyrs pricka in kvitteringen med kvarten kvar. Det var dock Anders Östling som fick bli matchhjälte med sitt 4-3 mål i ett tumult framför Alexandr Kossynchuk som i övrigt var planens bästa spelare.

Kazakstan ska ha mycket beröm för deras uppoffrande spel och stora vilja, de kunde mycket väl ha fått med sig i alla fall en poäng. Samtidigt får Sverige ta sig en funderare till nästa match då de ställs mot Norge.

Läs mer om VM på bandyvm.se

Foto: Maria Nilsson, xfoto

/Max Persson, bandyvm.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg