Hoppa till sidans innehåll

Kanda siktar på topplacering


Under ledning av Vänersborgaren Göran Svensson kommer Kanada till bandy-VM i Sverige i januari. Ifjol tog Kanada hem andraplatsen i VM:s B-grupp, i vinter är det tänkt att laget ska upprepa topplaceringen.
- Gör vi en bra turnering kan vi vinna B-gruppen, säger förbundskaptenen Göran Svensson till bandyvm.se och berättar att laget tränar 2-3 gånger i veckan.


Kamp mot USA. Kanada slutade tvåa efter USA i VM:s B-grupp i Moskva 2008. Bilden är från VM i Sverige 2006 då Kanada också nådde en andraplats bakom USA.

En bandyliga är på gång i Kanada, där bandy enbart spelas i staden Winnipeg. För varje år ökar antalet spelare och intresset växer hela tiden.
- Isen har varit på plats i drygt två veckor nu och Mr Bandy i Kanada, Costa Cholakis, är spelande tränare där borta. Det enda problemet kan vara att det är för kallt ibland. I förra veckan var det 38 minusgrader och då går det inte att träna, säger Göran Svensson.

Vill spela i Sverige
Costa Cholakis, som är uttagen i Kanadas trupp till VM 2009, har tidigare spelat bandy i stockholmsklubben Essinge. Kanada har haft ytterligare några spelare i svenska klubbar samt några i den norska ligan.
- Det är många spelare i Kanada som gärna vill komma till Sverige och spela bandy i någon klubb, berättar Göran Svensson.
/Erik Jonsson, bandyvm.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg